Sergio opent deze zomer pop-up mosselrestaurant in Zeebrugge samen met de organisatoren van WeCanDance

Sergio Herman op het strand van Zeebrugge.© Davy Coghe
Sergio Herman op het strand van Zeebrugge.© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Chef-kok Sergio Herman opent op 1 juli een pop-up mosselrestaurant in Zeebrugge. Dat doet hij in samenwerking met de organisatoren van WeCanDance, die hiervoor een uniek concept bedachten.

Sergio Herman woont dezer dagen weliswaar in Knokke-Heist, maar hij heeft iets met Brugge. Hij is uiteraard oud-leerling van hotelschool Ter Groene Poorte. “Ik heb er niet alleen de basistechnieken van het koken geleerd, maar er ook een ruggengraat gekregen. Ik begon er te beseffen dat je respectvol moet zijn. Eerder was ik al op twee Nederlandse scholen buitengegooid, want als rebelse tiener ging ik niet graag naar school.”

“Mijn ouders stuurden mij naar België omdat daar een strenger schoolregime gold. Ik moest plots in de rij gaan staan op de speelplaats! En we moesten er ons elke middag opkleden, in een kostuum met plastrong, om te gaan eten in het schoolrestaurant. Pas later besefte ik hoe waardevol die vorming was”, bekende hij aan ons, net voor de aanvang van WeCanDance, editie 2019 – in het precoronatijdperk.

Uitstekende match

WecanDance, het jaarlijks festival op het strand van Zeebrugge, en Sergio Herman vormen al enkele jaren een uitstekende match. De topkok bereidt er sinds 2015 gastronomische menu’s voor de VIP’s. Het concept van een pop-up mosselrestaurant komt trouwens van Bart Roman, één van de drie organisatoren van WeCanDance. Het festival op het strand van Zeebrugge werd opgericht door een trio: Bart Roman, John Noseda en Thomas Van hoof, die ook business partners zijn in drie hippe Belgische nachtclubs, met name Kitsch Club in Knokke-Heist, Club Magic in Antwerpen en Club 69 in Gent.

De mosselpop-up zal voor Sergio Herman een eerbetoon zijn aan zijn gestorven vader Ronnie, die het voormalige driesterren restaurant Oud Sluis indertijd opstartte als eenvoudig mosselrestaurant. Het nieuwe eethuis komt op het evenementenplatform van het Zeebrugse strand. Dat bevestigt John Jansen, ceo van de Sergio Herman Group. Gastronomen zullen met de voetjes in het zand een zomer lang mossels op de wijze van Sergio kunnen degusteren. Meer details kennen we nog niet, voorlopig houden de initiatiefnemers de lippen stijf op mekaar. In de loop van de week zal er een communiqué verspreid worden over het mosselrestaurant én over de nieuwe weg die WeCanDance deze zomer inslaat.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten