Sea Star Sailor’s Bar is klaar voor een mooie zomer: “Een echte vakantiesfeer creëren”

Lori Lasat en Willem Vermeire doen er alles aan om hun klanten een vakantiegevoel te geven.© (Foto IV)
Lori Lasat en Willem Vermeire doen er alles aan om hun klanten een vakantiegevoel te geven.© (Foto IV)
Paul Bruneel

Uitbaters Lori Lasat (32) en Willem Vermeire (35) van Sea Star Sailor’s Bar langs de Orlentpromenade bleven ondanks corona positief en kijken uit naar een mooie, warme zomer. “We willen vooral een echte vakantiesfeer creë-ren voor onze klanten”, zegt Lori.

Het koppel komt uit Oostende en baat al zes jaar Sea Star Sailor’s Bar uit in Nieuwpoort. “Ik studeerde aan de hotelschool Spermalie, richting kok en restaurant en volgde daarna nog een specialisatie hotelbeheer”, opent Lori Lasat. “Na mijn studies ben ik ook altijd aan de slag geweest in de horeca. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat mijn leven zich verder in deze sector zou afspelen”, glimlacht Lore.

“Zoals zovelen droomde ik van een eigen zaak. Toen we de kans zagen om ons in Nieuwpoort te vestigen in de Sea Star Sailor’s Bar hebben we dan ook geen moment getwijfeld. Het was van bij de start onze bedoeling om er een echte vakantiesfeer te creëren. De locatie leent zich hier perfect toe en we hebben ook ruimte om net dat ietsje meer te bieden. We proberen ook ieder jaar een meerwaarde toe te voegen aan de zaak.” Zo werd vorig jaar, vlak voor de lockdown, bij de zaak een groot professioneel speelplein aangelegd voor kinderen tot 12 jaar. Dat valt uiteraard in de smaak bij het jonge volkje, maar evenzeer bij de ouders en grootouders die ondertussen op het terras kunnen genieten van een hapje of een drankje. Zelfs bij minder goed weer is het mogelijk om op het terras plaats te nemen want dit is overdekt met een automatische overkapping.

We serveren mojito’s en Basiel de Lowi, een unieke champagne

“We hebben binnen in de zaak ruimte voor 100 personen, maar we vinden het ook belangrijk dat mensen op het terras kunnen zitten, zelfs bij minder goed weer”, legt Lori uit. “Op het terras is er plaats voor 200 mensen en 60 daarvan kunnen zonder probleem onder de overkapping plaats nemen.”

Cocktails

Sea Star Sailor’s Bar zet in op alle leeftijden en is niet enkel kind- maar ook hondvriendelijk. Bij aankomst staat het kommetje water met hondenkoekjes al klaar voor de viervoeters. Een pluspunt van de horecazaak is de warme bediening. “Wij beschikken over een jong gemotiveerd team en dat is zowel voor ons als de klanten zeer aangenaam. Met echte specialiteiten pakken wij niet uit, we serveren wel kwaliteit en dat vinden we het belangrijkste. Pannenkoeken, wafels, een ijsje of een snack zoals een spaghetti, een garnaalkroket of vispannetje staan met stip genoteerd op onze kaart en natuurlijk zijn er ook nog de vele cocktails.”

Mojito zorgt altijd mee voor vakantiesfeer en we serveren eveneens een bijzondere champagne, Basiel de Lowi . Basiel is de naam van ons zoontje van 5 jaar. Lowi bestaat uit de eerste twee letters van de voornamen van mij en mijn man”, glimlacht Lori. “De coronacrisis was niet leuk, maar ook dat is een ervaring geweest. Wij kijken nu enthousiast uit naar een mooie, warme zomer en hopen heel veel mensen te mogen verwelkomen in onze zaak.”

Sea Star Sailor’s Bar is gelegen langs de Robert Orlentpromenade 2 in Nieuwpoort. Info: www.seastarsailorsbar.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier