Sara en Gregory heropenen broodjeszaak WhatsH@p in Emelgem

Gregory Cottenie en Sara Grillo nemen een carrièreswitch bij WhatsH@p. (foto Frank) © Frank Meurisse Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Op maandag 4 oktober openen de nieuwe jonge uitbaters WhatsH@p op de hoek van de Baron- en de Vijfwegenstraat. Sara Grillo en Gregory Cottenie zien het helemaal zitten. “We maken van de versheid ons handelsmerk. We bereiden ook alles zelf.”

Broodjeszaak WhatsH@p in de Baronstraat stond ruim twee jaar leeg, maar nu zetten Sara Grillo (22, Izegem) en Gregory Cottenie (31, Ingelmunster) er hun jonge schouders onder. “We zijn overtuigd van de goede ligging van de zaak. Er passeert hier enorm veel verkeer en we zitten ook dicht bij de industriezone. Naast onze zaak hebben we enkele parkeerplaatsen, maar straks komt hier voor de deur ook een gloednieuwe parking.”

Ondertussen zijn er ook werken in de Vijfwegenstraat en de Kachtemsestraat. “Ideaal is dat niet, maar we zullen altijd bereikbaar blijven.”

Naam behouden

Na wat peinswerk besloten Sara en Gregory de naam te behouden. “We waren hier gewoon eens komen piepen, nog niet zeker dat we de zaak wel wilden overnemen. Maar uiteindelijk raakten we overtuigd. De naam heeft in de regio ook enige bekendheid, dus besloten we die niet te veranderen.”

Gregory werkte in de metaalsector, maar Sara is dan weer goed thuis in de horeca. “Mijn ouders runden eerst ‘t Pleintje, daarna Oud Iseghem.”

Er zijn salad bowls en we pakken ook uit met huisbereide gerechtjes

Het duo gaat er meteen volle bak tegenaan. “We zullen iedere morgen om 4 uur uit de veren moeten. Om 5.30 uur gaan we immers open en dat zes dagen per week. We blijven open tot 18 uur, op zaterdag tot 14 uur. Zondag is onze sluitingsdag.”

In WhatsH@p zul je uiteraard allerhande belegde broodjes kunnen bestellen, ook voor recepties. “Je kunt hier ook komen ontbijten. We zullen dagelijks verse soep serveren. Onze salad bowls zijn tot in de puntjes verzorgd en we pakken ook uit met huisbereide gerechtjes. Van een spaghetti tot lekker stoofvlees, het zal hier allemaal te verkrijgen zijn. We hebben enkele vaste toppers op het menu, maar ook suggesties die dus vaak wisselen.”

Brood van Cuypers

Je kunt er ook grote tapasplanken bestellen. “En vast in de toog zullen kleine tapasplankjes liggen, voor wie plots zin heeft om eens te aperitieven.”

Alle gerechten kunnen er afgehaald worden, maar je kunt ook ter plaatse eten. “Binnen hebben we hier 14 plaatsen, maar we willen volgende zomer ook graag een terras neerpoten.” In de namiddag verandert WhatsH@p in een tearoom. “Dan kun je hier van een wafel, pannenkoek of zelf bereide warme appeltaart genieten.”

In de zaak kun je ook sigaretten en gekoelde dranken verkrijgen. “En we zullen hier ook het brood van bakkerij Cuypers verkopen.” De eerste 150 klanten die vanaf maandag 4 oktober naar WhatsH@p komen, krijgen een gratis donut.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.