Salons Notredame in Beerst nu in nieuw en modern kleedje

Wim Vandeputte en Anja Notredame in de nieuw aangelegde tuin. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Salons Notredame in Beerst (bij Diksmuide) bestaat dit jaar 25 jaar en gebruikte de coronaperiode om de feestzaal volledig te vernieuwen. Wim Vandeputte (52) en Anja Notredame (50) hopen vlug opnieuw voluit feesten te kunnen aanbieden. “Al merken we wel dat de mensen nog wat afwachtend zijn.”

Salons Notredame in de Wijnendalestraat 103 in Beerst staat bekend als café-feestzaal, maar is nu een feestzaal, bistro, tearoom en takeaway geworden. Zaakvoerders Wim Vandeputte en Anja Notredame bleven tijdens de coronaperiode niet bij de pakken zitten. “Het was een heel rare periode”, vertelt Wim. “Het café en de zaal stonden leeg, er waren geen feesten, geen bijeenkomsten van verenigingen. We organiseerden wel takeaway maar toch, het contact met de klanten was een enorm gemis. Terwijl we anders eens wat gaan praten aan tafel bij de klanten, was het contact nu wel heel erg beperkt. Ook de vrolijke sfeer van trouw- en andere feesten misten we heel erg.”

We hebben vier garages afgebroken om de tuin uit te breiden

Dus heeft het koppel dan maar van de nood een deugd gemaakt en de hele zaak vernieuwd. “Voor de dagen dat het koud is of regent, is er in het café nu een binnenspeelruimte voor het jonge volkje. Ze kunnen er pingpong spelen, tafelvoetballen en er staat een nieuwe tv. De feestzaal werd helemaal onder handen genomen en er kwam een nieuwe bistro en een tearoom die volledig gescheiden van de zaal open zijn van woensdag tot en met zondag.”

Zowel binnen als buiten

“We hebben ook de tuin helemaal opnieuw aangelegd. Terwijl de volwassenen op hun gemak genieten van een maaltijd, ijscoupe of iets anders kunnen de kinderen zich volop uitleven in de nieuwe speeltuin. “We hebben vier garages afgebroken om de tuin uit te breiden. Zo is er nu naast het terras ook een ruime speeltuin op een speciale veilige ondergrond. En er zijn verschillende speeltoestellen geplaatst met als blikvangers de klimmuur, de trampoline en het ooievaarsnest”, aldus Wim. “Voor het ogenblik is het wel nog zo dat de mensen toch een afwachtende houding aannemen. Ze wachten nog altijd wat meer versoepelingen af. Een feest dat om 1 uur moet stoppen, is niet altijd leuk.” (ACK)

De takeway, de bistro en tearoom zijn open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 14.30 uur en op zondag vanaf 11 uur. Reserveren kan via 051 50 01 63, info@salonsnotredame.be en op www.salonsnotredame.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier