Rosane neemt afscheid van taverne-tearoom Het Spoor in Harelbeke: “Altijd met mijn hart gewerkt”

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Na twaalf jaar neemt Rosane Verhelst eind september afscheid van taverne-tearoom Het Spoor. Zij besliste haar contract niet te verlengen. “Het is tijd om iets anders te doen en een nieuwe sprong te wagen”, zegt Rosane. De stad Harelbeke is nu op zoek naar een nieuwe uitbater.

Rosane Verhelst (53) is al haar hele leven vertrouwd met Harelbeke. Ze ging naar de H. Hartschool tot ze 16 jaar was en trok toen naar de hotelschool in Gent. Daar behaalde ze haar diploma als kok-traiteur. Rosane ging als kok aan de slag bij de keukens Vandewiele en Bekaert.

In november 2009 werd ze de uitbaatster van toen nog de cafetaria van cultureel centrum Het Spoor dat door de jaren heen evolueerde naar taverne Het Spoor. “Het was altijd leuk als mensen na een theatervoorstelling of optreden bleven napraten bij een vers getapt biertje of een goed glas wijn”, vertelt Rosane, die in 2018 de zaak volledig opfriste met nieuw meubilair en barkrukken en nieuwe belichting en verlichting. Het werd toen ook een taverne-tearoom met zelfgemaakte verse pannenkoeken en wafels of verwenkoffie en een assortiment ijscoupes.

“Ik werkte ook met suggesties van de dag, denk maar aan verwenkoffie of apfelstrüdel of ijs met vers fruit”, aldus Rosane. “Mensen die iets kwamen eten of drinken hadden ook magazines, tijdschriften en kranten ter beschikking of maakten graag een praatje. Ik vond dat altijd bijzonder fijn om met hen over veel dingen te praten. Zo zijn er met de klanten veel vriendschapsbanden ontstaan.”

Rosane werkt geruime tijd samen met Ann Bossuyt. Verder serveert Rosane al eens een ontbijt of organiseert ze een Spaanse avond. “We zijn een goed team samen, zoveel is zeker.”

Hoogtepunten

Rosane, die getrouwd is met Jurgen Meyfroot en mama is van Kimberly en oma van Tanguy, geeft vanaf oktober een andere wending aan haar leven. Zij besliste namelijk haar contract niet te verlengen dat eind september afloopt.

Hoogtepunten uit de voorbije twaalf jaar? “Er zijn er enkele: een ontbijtbuffet of receptie voor de nieuwe inwoners, het jaarlijkse goede doelevenement van WTC Construct en de gemeenteraadsverkiezingen. Er was altijd een pak volk en veel sfeer. Het vergt veel organisatie, maar ik doe dit graag: alles verzorgen en perfect laten verlopen”, vertelt Rosane. “Met heel wat klanten heb ik een goede band opgebouwd en ik zou het leuk vinden om met een mooi afscheid te eindigen in september. Die band met de mensen maakte mijn beslissing om te stoppen moeilijk, ik hou van mensen en heb hier altijd met mijn hart gewerkt.”

Nieuw concept

Rosane heeft ook plannen. “Het is tijd om iets anders te doen en een nieuwe sprong te wagen. Op mijn leeftijd moet je daarmee niet te lang wachten ( lacht ). Ik ben bezig met een nieuw concept en wil daar eind oktober mee starten.” Wat het precies wordt, wil Rosane voorlopig niet kwijt. “Ik beloof dat de mensen bij mijn nieuw concept evenzeer zullen genieten zoals ze genieten en genoten in de taverne-tearoom.”

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.