Rollegem krijgt opnieuw een café Palace

Matthieu Mistiaen.© (Foto EDB)
Matthieu Mistiaen.© (Foto EDB)
Redactie KW

Matthieu Mistiaen (41) verlaat café De Tramstatie in de Tombroekstraat in Rollegem en opent op 9 juni café Palace in het centrum van Rollegem. “Ik zal meer betrokken zijn bij evenementen, zoals de Rollofeesten.”

Matthieu Mistiaen woont met zijn partner Christel Vandecasteele in Aalbeke. In juli 2011 opende Christel café De Tramstatie. “Ik deed toen nog administratief werk op het politiebureau en bleef daar nog zes maanden. Ik rolde toen ook in het café en we runden het vanaf januari 2012 verder samen”, vertelt Matthieu. Op 1 juli vorig jaar werd het contract op Matthieus naam gezet. Christel ging bij Colruyt werken. Eind oktober volgde een tweede lockdown.

Die lockdown gaf Matthieu de tijd om na te denken en het idee ontstond om naar het vroegere Café De Volksvriend te trekken. “Dit café dat tegenover het buurthuis gelegen is stond al een hele tijd leeg en was ook van dezelfde brouwerij Vander Ghinste, zoals De Tramstatie. Een café in het centrum biedt meer mogelijkheden. Ik zou een terras kunnen maken en er zijn veel meer parkeerplaatsen.”

Er begonnen gesprekken tussen Matthieu en de brouwerij te lopen, de pro’s en contra’s werden genoteerd en Matthieu werd door enkele mensen met wijze raad bijgestaan en kwam tot een overeenkomst met de brouwerij. Op 22 januari begon Matthieu met de werken. Het café kreeg een metamorfose en op 9 juni opent Matthieu de deuren van zijn café. “Dan kunnen de klanten weer zowel binnen als buiten zitten en hebben we nog wat ruimte om alles af te werken.” Matthieu koos voor een naamsverandering, maar wou een naam die te maken had met Rollegem.

Nu kan ik een terras plaatsen, en er is meer parking

“Eerst was hier ’t Vlaams Huis en de tweede naam van het café was Palace. Er was toen zelfs een winkeltje bij en er werd gedanst. Boven werd er aan judo gedaan. Rollegemnaren van 60 en meer zullen zich dat wel herinneren en zullen een link leggen naar café Palace. Na Palace werd het café De Gilde en nog later De Volksvriend.” Nu krijgt het dus één van de vroegere namen terug.

Tombroekkoerse

Matthieu benadrukt dat hij het altijd fijn vond in De Tramstatie. “Ik groeide op op Tombroek en De Tramstatie was mijn stamcafé. Ik kende daar veel volk en stond er altijd met plezier achter de toog.”

In Palace heeft Matthieu ook nog een polyvalente zaal met een toogje ter beschikking. “Daar zal de biljartclub, die mee verhuist gebruik van maken. Er zullen 2 biljarttafels staan. Er staat ook 1 in het café. De zaal wordt een soort clublokaaltje, maar kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Daarnaast is er een vergaderzaaltje voor zo’n 15 mensen ter beschikking en het sanitair voor mannen en vrouwen is gescheiden.”

Matthieu is tevreden met zijn café in het centrum van Rollegem. “Er is veel parkeermogelijkheid, ik kan een terras plaatsen op het gras aan de overkant en zal ook meer betrokken zijn bij evenementen in het centrum. Ik denk maar aan de Rollofeesten, het LUX-festival en Winternacht.”

Ook het centraliseren van Tombroekkoerse vindt Matthieu een voordeel. “Nu kan de koers aankomen voor het café, en niet 300 à 400 meter verder zoals voordien. Alles zal nu gecentraliseerd zijn en het gebeuren zal rond zijn. De eerste koers is voorzien in september. (EDB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten