Roeselare krijgt eerste Griekse traiteur

© (Foto SB)
© (Foto SB)
Redactie KW

Lucia Lazari opent op 1 juli de deuren van ‘Greek Lab’ de eerste Griekse traiteur in Roeselare. In de toekomst wordt haar zoon Andreas zaakvoerder van de zaak. “We dromen van een eigen Grieks restaurant, maar met onze traiteur en ontbijten willen we nu al de Griekse keuken tot bij de Roeselarenaars brengen.”

Vier jaar geleden streken Spyridon Liampis (45) en Lucia Lazari (45) samen met hun zoon Andreas (17) neer in Roeselare. Spyridon vond al snel werk bij een firma gespecialiseerd in sandwichpanelen, Lucia volgde een opleiding tot kok in Kortrijk. Andreas leerde snel Nederlands dankzij de Okanlessen en trok daarna naar de gastronomische school De Groene Poorte in Brugge. “Ik droom ervan om later een eigen restaurant te hebben.” Zijn ouders schrijven alvast graag mee aan de realisatie van de droom. Spyridon en Lucia lieten hun oog vallen op een pand langs de Hendrik Consciencestraat in Roeselare. In het pand zat tot voor enkele jaren een skatewinkel. Spyridon stroopte de voorbije maanden ook thuis de handen uit de mouwen en verbouwde het pand tot een traiteurszaak.

Op 1 juli opent Lucia er ‘Greek Lab’, de eerste Griekse traiteur in de stad. Liefhebbers van Grieks eten zullen er terecht kunnen voor een vijfentwintigtal gerechtjes. Op het menu staan traditionele Grieks gerechten zoals Tzarziki, Keftedaki of Souvlaki. “We hopen dat we de Griekse keuken tot in Roeselare kunnen brengen. De Griekse cultuur staat gekend voor haar lekker eten. Hier wordt gekookt met boter, wij gebruiken vooral olijfolie. Bij het maken van de gerechtjes kiezen we ook altijd voor veel kruiden.” De traiteurszaak zal telkens open zijn van dinsdag tot en met zondag en dit van 9 tot 19 uur. Op zondag de traiteurszaak open tot 14 uur. “In de weekends kunnen klanten ook ontbijtjes komen afhalen. Honing, yoghurt en walnoten zijn drie elementen die daarbij een misschien belangrijkere rol spelen in vergelijking met een Belgisch ontbijt.” Eens Andreas is afgestudeerd is het de bedoeling dat hij de zaakvoerder van Greek Lab wordt. “Het zou mooi zijn dat die droom, het restaurant, werkelijkheid wordt. We willen echter geen stappen overslaan. De stap van Griekenland naar Roeselare was een belangrijke. We voelen ons hier reeds helemaal thuis en kunnen nu met een nieuw hoofdstuk starten.” (BF)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten