Robbe en Josephine runnen Jardin ‘O Sud: “Het zomerseizoen is drukke periode”

(foto LV)
Redactie KW

Robbe Sambaer (22) en Josephine Ververken (22) zijn de gezichten achter zomerbar Jardin ‘O Sud in het hartje van Poperinge. De bar bevindt zich in de tuin van het restaurant La Paix, ook een vaste waarde op de Grote Markt van de hoppestad.

“Het is de tweede zomer dat onze zomerbar zijn deuren opent. Vorig jaar lokte ons nieuw concept heel wat volk, waardoor we besloten ook dit jaar met Jardin ‘O Sud de klanten een echt zomers gevoel te bezorgen. Jammer genoeg sloeg het weer in de maand juli wat tegen, waardoor de zomerbar noodgedwongen vaak gesloten bleef. Maar we koesteren hoop voor een warme augustusmaand, zodat we nog eens alles kunnen geven”, vertelt Josephine.

“Hou vooral het weekend van 13, 14 en 15 augustus vrij, want dan organiseren we een echt feestweekend in de zomerbar. Details kunnen we er nu nog niet over kwijt, maar het belooft de moeite te worden. Alle info zal binnenkort op onze sociale media verschijnen. Naast evenementen zullen we ook acties met onze verschillende cocktails en wijnen houden om zo het verschil met andere bars te kunnen maken”, vult Robbe aan.

Naast de zomerbar houden Robbe en Josephine ook restaurant en hotel La Paix draaiende. “We proberen onze taken wat te verdelen. Josephine vind je bijvoorbeeld steeds terug in de zaal, terwijl ik in de keuken sta”, verduidelijkt Robbe.

Kwalitatieve service

Josephine: “Het zomerseizoen betekent voor ons veel werk, zowel voor als achter de schermen. Zo komt er ook heel wat administratief werk bij een zaak kijken. Denk maar aan leveringen bijhouden, boekingen in het oog houden, planningen opmaken. Het zijn voor ons vaak lange dagen, maar we willen al onze klanten dan ook een kwalitatieve service aanbieden. Als we dan complimenten krijgen dat onze gerechten echt lekker zijn of dat de mensen genoten hebben van hun verblijf in het hotel, geeft ons dat energie om er elke dag weer te staan.”

Met halfoogst feestweekend in onze zomerbar

Daarnaast kunnen de jonge ondernemers ook rekenen op een vaste groep jobstudenten die hen elke dag een handje helpt. Josephine: “Na de shift wordt er vaak samen nog iets gedronken en kunnen we samen even ontspannen. We kunnen het allemaal goed vinden met elkaar, ook buiten de werkuren. Op die manier is het natuurlijk aangenamer werken. Door de lange dagen en het weekendwerk is er voor ons niet veel tijd om met vrienden af te spreken of uitstapjes te plannen. Het is dan ook een pluspunt als je op een goed team kan steunen.” “In de keuken staat Gertjan als chef mij bij. Ook mijn zus Laura helpt ons enorm veel, samen met mijn moeder”, aldus nog Robbe. Linda Rouseré is al jaren het gezicht van La Paix en kent de kneepjes van het vak. Ze is dus onmisbaar in de zaak.

Jong en oud

“Ook het sociaal contact met de gasten is een pluspunt aan onze job. Ons publiek is zeer uiteenlopend. Er zijn heel wat vaste gezichten die ons wekelijks een bezoekje brengen. Zo leer je mensen uit de omgeving kennen en schep je wel een band. Ook toeristen vinden vaak hun weg naar onze zaak. Zeker met het Kunstenfestival Watou krijgen we heel wat volk over de vloer die bij ons hun dag afsluiten met een hapje en/of drankje”, vertelt Robbe nog. “Maar ook onze hotelgasten komen uit alle uithoeken van België. Het is duidelijk dat veel Belgen er in deze coronatijden eens in eigen land op uittrekken, want onze kamers zijn vaak allemaal volzet. De zomerbar op zich trekt vaak een jonger doelpubliek aan, maar ook daar zijn jong en oud natuurlijk van harte welkom”, besluit Josephine. (LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.