Robbe bundelt krachten met Jeppe in café D’Hespe

In café D'Hespe bundelt Jeppe Verdoodt de krachten met Robbe Dejonckheere.©Wouter Meeus foto WME
In café D'Hespe bundelt Jeppe Verdoodt de krachten met Robbe Dejonckheere.©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Zaterdag 8 mei staat al enige tijd met stip genoteerd in de agenda van menig café-uitbater, want die dag mogen de tapkranen en daardoor ook de klanten weer worden bediend. In café D’Hespe in Tielt bundelt Jeppe Verdoodt de krachten met Robbe Dejonckheere (22), die grotendeels zal instaan voor de uitbating van D’Hespe.

“Ik ben al vaste klant sinds dag één”, opent Robbe Dejonckheere. “Op die manier leerde ik ook Jeppe en zijn vrienden kennen. In oktober 2019 kwam dan de vraag van Jeppe of ik het zag zitten om eens te werken in D’Hespe en sindsdien is de microbe alsmaar groter worden. Toen ik de kans kreeg om in de zaak te stappen, heb ik geen moment getwijfeld en de coronacrisis gaf ons de ideale gelegenheid om alles zorgvuldig te regelen.”

Dat de twee het goed met elkaar vinden, valt ook bij Jeppe Verdoodt te horen. “De basis van onze samenwerking is een goede vriendschap, vlotte samenwerking en goede feeling met team D’Hespe, want zeg nu eerlijk, samenwerken met vrienden is altijd leuker.”

De nieuwe uitbater is niet aan zijn vuurdoop toe in de horeca. “Ik werk inderdaad al twee jaar in D’Hespe en vorige zomer hielp ik ook mee op De Terrasse. Ook mijn vakantiejobs in de Shamrock zullen me helpen in dit avontuur. Daarnaast ben ik ook vier jaar in het presidium van Moeder Gezelle actief geweest.”

Geen overname, wel samenwerking

Het betreft dus geen overname maar een samenwerking. “Jazeker, samen staan we sterk! We zullen steeds elkaars tekortkomingen proberen aanvullen.”, vertelt Jeppe Verdoodt. “Het is de bedoeling dat ik grotendeels insta voor de uitbating, uiteraard zal Jeppe ook nog af en toe een handje bijsteken en zeker wanneer er evenementen zijn. Aangezien Jeppe de handige Harry van ons twee is, zal hij ook instaan voor de technische kant van de zaak. De papierwinkel neem ik dan weer voor mijn rekening, zo vullen we elkaar perfect aan”, vult Robbe Dejonckheere verder aan.

Iedereen legt zijn eigen accenten, maar veel zal er volgens Robbe niet veranderen. “Aan de charme en gezelligheid van de café valt niet veel te veranderen. Het is wel de bedoeling om D’Hespe overdag toegankelijker te maken voor zowel jong als oud. Tijdens de eerste lockdown werden al opfrissingswerken uitgevoerd in het café, nu zijn we volop bezig met de buitenkant in een nieuw jasje te steken.”

Geen eigen terras

Ondertussen werd duidelijk dat café D’Hespe geen eigen terras mag uitbaten, maar dat het zich moet beroepen op de aangeboden mogelijkheid om De Terrasse mee te helpen dragen. “Inderdaad, samen met De Keet en Pièce Unique slaan we de handen in elkaar. We hadden het graag anders gezien, want we hoopten te kunnen opengaan en een terras te zetten langs de voor- en zijkant van het café. We merken echt dat onze klanten er naar snakken om terug een pintje te komen drinken in hun favoriete café, want dagelijks krijgen we berichten. Helaas kregen we hiervoor geen toestemming, maar niettemin starten we alle drie met volle goesting met De Terrasse waarbij we het concept van vorig jaar in een ander jasje zullen steken.”

De uitbaters van café D’Hespe kijken ook al wat verder. “We kijken alvast uit naar een fantastisch weerzien met onze klanten. We hopen op een mooie terrasjeszomer met een heerlijk drankje en hapje met het dreamteam van D’Hespe.” (KeMa)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.