Rik en Christine openen binnenkort tearoom Bolus

Christine en Rik openen binnenkort tearoom Bolus.© (Foto JT)
Christine en Rik openen binnenkort tearoom Bolus.© (Foto JT)
Redactie KW

Rik Muylle en Christine Bruyneel staan te popelen om hun gloednieuwe tearoom Bolus te openen in de Roeselarestraat in Hooglede. Beiden beschikken over pakken ervaring want in 1984 startten ze met bakkerij Java, een bekende naam in Roeselare. Zodra de regering de opening van de horeca terug toelaat, zullen Rik en Christine hun klanten ontbijten en andere lekkernijen serveren in hun tearoom.

Rik Muylle (59) en Christine Bruyneel (57) openden in 1984 bakkerij Java aan het station in Roeselare, in 2013 verhuisde de bakkerij naar de Hoogleedsesteenweg. In 2018 nam zoon Stijn de zaak over. Nu hebben Rik en Christine besloten om in Hooglede een nieuwe tearoom uit de grond te stampen onder de naam Bolus. “Bolus is een soort rond rozijnenbroodje,” verduidelijkt Rik de naam van de zaak. “We waren op zoek naar een geschikte locatie en ons oog viel op een woning in de Roeselarestraat. Er is voldoende parking en genoeg passage.”

Nieuwbouw na de zomer

De tearoom start aanvankelijk in de woning. Hier zal er plaats zijn voor ongeveer twintig personen, met voor de zaak ook nog een ruime terras. Na de zomer wordt het gebouw ernaast afgebroken om plaats te maken voor een modernere versie van de tearoom, die Rik overigens zelf helemaal zal bouwen. “Ik heb daar wel wat ervaring mee, ook de bakkerij in de Hoogleedsesteenweg heb ik zelf gemetseld. Deze zal wat ruimer zijn dan de woning die we nu betrekken. We zullen ons vooral toeleggen op ontbijt en tearoom. In de voormiddag zijn we open van 8 tot 12 en ligt de focus op ontbijten. In de namiddag wordt het dan een volwaardige tearoom. Als assortiment kiezen we voor de meer traditionele taarten en gebak. We openen enkel op vrijdag, zaterdag en zondag. Misschien komt daar later ook nog de woensdag bij. In de zomer kunnen de mensen op ons zonneterras zitten, dan zal de focus vooral liggen op ijsjes.”

Vers en kwaliteit

Qua cliënteel rekenen Rik en Christine vooral op hun vaste klanten van bij Java. “Java blijft nog steeds voortbestaan maar de tearoom wordt afgebouwd en de winkel zal zich vooral richten op de bakkerij. Goede klanten weten je te vinden en kwaliteit trekt aan. Het allerbelangrijkste is dat alle producten vers zijn en dat je goede grondstoffen gebruikt. Dat is dan ook mijn tip voor jonge starters: start klein en zorg voor kwaliteit.”

Het is nu vooral wachten op groen licht van de regering want momenteel blijven de horecazaken gesloten. “We hebben even getwijfeld omdat de hele wereld momenteel een beetje veranderd is omwille van de coronasituatie maar we zijn niet bang om nu met een nieuwe zaak te starten. Er is nog een klein beetje werk om alles in gereedheid te brengen maar zodra het mag, zullen we openen,” besluit Rik. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.