Ribbetjeszaak Amadeus weer weg uit Oostende

Het ribbetjesrestaurant Amadeus was maar een kort leven beschoren op de Oostendse Visserskaai. © TVA
Redactie KW

Amadeus, de restaurantketen die bekend staat voor ribbetjes, heeft haar vestiging langs de Oostendse Visserskaai 45 definitief gesloten.

Nochtans opende het pas in april 2018 de deuren. Ribbetjes langs de Visserskaai: het was een gewaagde zet van de bekende keten, die in heel België twaalf vestigingen kent. Toch leek het concept ook in Oostende aan te slaan. De openingsdagen zaten goed vol. Maar het succes van de begindagen was onvoldoende op de langere termijn, zo blijkt nu. Op Google staat de zaak als ‘permanent gesloten’, ook op de eigen website is Oostende geschrapt uit de lijst met vestigingen. Aandachtige wandelaars hebben ook gezien dat de zaak te huur staat bij Agence Vanbeckevoort en Dermul.

Lichtere menu’s

“Blijkbaar loopt in Oostende ons (toeristisch) doelpubliek niet rond, in tegenstelling tot in pakweg Brugge of Gent. In de zomer zoeken onder meer toeristen lichtere menu’s op, terwijl er in de winter toch te weinig bezoekers zijn”, reageert de zakelijke leiding. “Eigenlijk was het plan al om op 31 december vorig jaar te sluiten. Echter, voorafgaand in oktober was er de lockdown en nadien gingen we niet meer open. Oostendse klanten hoeven niet te wanhopen, want we blijven actief in Brugge en Roeselare.”

Alleen zijn die twee restaurants voorlopig nog gesloten door de coronacrisis. Alleen de filialen in Brussel, Kruishoutem, Sint-Niklaas, en één van de twee zaken in zowel Antwerpen als Gent zijn geopend.

(TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier