Reyhuys 53 lanceert eigen koffiemerk

MOKk., zo heet het nieuwe koffiemerk. Het is een project van de Roeselaarse zaak Reyhuys 53, bekend van de ontbijten en straks ook als restaurant.

Roy Meeuws van Reyhuys 53 is supertrots op hun eigen koffiemerk, MOKk.© SB
Roy Meeuws van Reyhuys 53 is supertrots op hun eigen koffiemerk, MOKk.© SB

Ontbijten serveren of eindelijk de gastrobar openen, is nog niet voor meteen. Maar Roy Meeuws en Tanita Defrancq van Reyhuys 53 langs de Diksmuidsesteenweg zitten niet stil en lanceren hun eigen koffiemerk. “MOKk. is een project waar we al anderhalf jaar mee bezig zijn en waar we nu met veel trots mee naar buiten komen.”

Voor elk moment

Tijdens hun zoektocht naar de perfecte blend liet het koppel zich begeleiden door koffieologe Annelies Houwen. “Vanuit onze eigen passie en interesse voor koffie wilden we voor onze zaak graag een unieke en kwaliteitsvolle blend voor elk moment van de dag.”

“Met MOKk. creëerden we een krachtige, volle koffie met een uitdagende smaak en subtiele hints naar frisse zuurtjes”, zegt Roy. MOKk. kreeg ook het label van ‘specialty coffee’ toegekend door de SCA, specialty coffee association.

“Met een score van 87 op 100 garanderen we zo een uitmuntende kwaliteit en smaak van bonen. Een echt kopje zwart goud. Er zijn ook geschenkverpakkingen met bijhorende kopjes.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.