Restaurant Lamme Goedzak verkoopt nu ook ijsjes op marktplein van Damme

Steven en Pim Meiresone staan met een authentiek ijskarretje op de Markt van Damme. © Davy Coghe
Piet De Ville

De jonge chef Pim Meiresone, die samen met zijn ouders restaurant Lamme Goedzak runt, brengt sinds kort zelf gedraaid roomijs aan de man vanuit een ijswagentje op het marktplein van Damme.

“Het idee is tijdens de eerste lockdown ontstaan toen we vanuit het deurgat van de zaak met veel succes ijsjes verkochten”, vertelt Pim. “Het gaat dus om hetzelfde, vers gedraaide roomijs als wat we in het restaurant serveren. Er was steeds meer vraag en zo ontstond het idee om het te verkopen vanuit een traditioneel ijskarretje.”

“Het karretje was in heel slechte staat toen ik het op de kop kon tikken in Groningen. Het viel net niet uit elkaar. Samen met enkele vrienden hebben we het gebruiksklaar gemaakt en laten beschilderen.”

De mensen kunnen het ijs ook bestellen in potten van een halve liter of een liter. “Ik heb ook glutenvrije koekjes en het ijs zelf is sowieso glutenvrij. Ook lactosevrij ijs is mogelijk, maar dan wel op bestelling. Het ijskarretje is ook te boeken voor feestjes. Dan leveren we het karretje met het ijs ter plaatse en kunnen de mensen zelf scheppen. We voorzien vanille, aardbei en chocolade en er is telkens ook een ‘smaak van de week’. Hoe lang we nog blijven staan met het ijskarretje? Zolang het goed weer is!” (lacht) (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.