Restaurant De Lange Muur in Izegem heeft nieuwe uitbaters en die zoeken nog weekendhulp

Uitbaters De Lange Muur met Genhua Yin, zijn dochter Qiaopei Yin en haar man Xuwei Hu.© foto Frank
Uitbaters De Lange Muur met Genhua Yin, zijn dochter Qiaopei Yin en haar man Xuwei Hu.© foto Frank
Wouter Vander Stricht

Chinees restaurant De Lange Muur, dat sinds enkele jaren een ander pand in de Roeselaarsestraat in Izegem betrekt, heeft nieuwe uitbaters. Op dit moment kun je er je favoriete gerechten afhalen, maar ook daar kijkt men uit naar de heropening van de horeca.

Chinees restaurant De Lange Muur verliet al eerder het pand waar Decinatuur nu gevestigd is en nestelde zich in de Roeselaarsestraat 92, iets dichter bij de Heilig Hartkerk. Sinds kort zwaaien er ook nieuwe bazen de plak. En die zijn best wel ervaren. Qiaopei Yin ontvangt de klanten, haar man Xuwei Hu is de chef in de keuken.

Daar krijgt hij hulp van Genhua Yin, de papa van Qiaopei. “Ik ben al 13 jaar in België, mijn man al 17 jaar”, vertelt ze in vlot Nederlands. “Mijn man deed eerder ervaring op in Waregem en Ninove en nu zijn we in Izegem neergestreken. Met ons drietjes runnen we de zaak, maar we zijn wel nog op zoek naar weekendhulp. Mensen mogen hier gerust eens binnen komen om zich kandidaat te stellen.”

Tot 35 klanten

Op dit moment moet men zich in De Lange Muur ook nog tevreden stellen met enkel afhaalmaaltijden. “Iedere avond en in het weekend, ook op de middag, kun je hier maaltijden afhalen, we zijn tevreden over de start die we hier genomen hebben. We werken momenteel aan een nieuwe menukaart. Onze specialiteiten zijn kikkerbillen, eend en inktvis. Maar we brengen ook een zeer gevarieerde keuken uit Oost-Azië.”

Eens het restaurant weer open mag wil Qiaopei graag de klanten met open armen ontvangen. “Op volle bezetting kunnen hier 35 mensen zitten, met de nodige afstand zal dat wat minder zijn. De sluitingsdag is nu nog woensdag, maar we bekijken om dat naar dinsdag te veranderen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.