Raphaël Boudolf uit Brugge ruilt bedrijfsmanagement in voor delicatessenzaak

De gepassioneerde hobbykok Raphaël Boudolf poseert in zijn fonkelnieuwe zaak. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
De gepassioneerde hobbykok Raphaël Boudolf poseert in zijn fonkelnieuwe zaak. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Raphaël Boudolf, een geboren en getogen Bruggeling die met zijn gezin in Zwevezele woont, maakt een opmerkelijke carrièreswitch. De man werkte jarenlang als manager in het bedrijfsleven, maar start op 13 april met een delicatessenzaak langs de Gistelse Steenweg.

Op zijn 44ste gooit Raphaël Boudolf zijn leven en vooral zijn professionele loopbaan over een andere boeg. Met een diploma Toegepaste Economische Wetenschappen op zak, maakte de man vlug carrière in het bedrijfsleven. Eerst bij PriceWaterhouseCoopers, en dan jarenlang in diverse leidinggevende functies bij afvalverwerker Vangansewinkel.

“In 2017 werd ik dan operationeel directeur van de twaalf Vlaamse vestigingen van Renewi, de nieuwe naam van Vangansewinkel na de fusie met Shanks”, duidt Raphaël Boudolf. “Maar al van in mijn kindertijd ben ik gepassioneerd door lekker eten en koken, en in mijn vrije tijd ben ik dan ook een echte hobbykok. En hoewel ik mijn werk in het bedrijfsleven altijd heel graag heb gedaan, bleef het prikken om ooit ook professioneel iets te doen met mijn passie.”

Alles zelf, van a tot z

“In een groot bedrijf werken is heel interessant, maar daar doe je altijd maar een deel van de koek. Ik wilde eens ervaren hoe het is om, van a tot z, alles zelf te doen, en dat niet internationaal of zelfs nationaal, maar lokaal, in mijn eigenste Brugge. Hoewel ik met mijn vrouw en twee zonen al een hele tijd in Zwevezele woon, heb ik een blijvende band met Brugge.”

Nu is Raphaël dus vast besloten: op dinsdag 13 april start hij met zijn eigen Raphaël Delicatessen, in een nieuwbouwpand langs de Gistelse Steenweg, nummer 519.

“De winkel zal the place to be zijn voor elke foodie of levensgenieter die van kwaliteit houdt. In ons aanbod heb ik een ruime selectie van artisanale kazen, zuivere charcuterie van met geduld en zorg behandelde rassen, verse pasta, confituren, sausen, tapas en nog zoveel meer”, stelt Raphaël. “In het gamma zitten veel Spaanse, Italiaanse en Franse producten, maar ik heb ook een ruim aanbod Belgische producten, zoals de artisanaal gemaakte garnaalkroketten uit Zeebrugge.”

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.