Raamverkoop van alcohol in West-Vlaanderen kan weer

Archiefbeeld, louter ter illustratie.©AV
Archiefbeeld, louter ter illustratie.©AV
Redactie KW

Wie aan raamverkoop doet in de provincie West-Vlaanderen mag vanaf maandag opnieuw alcohol verkopen. Het verbod op alcoholverkoop liep volgens gouverneur Carl Decaluwé maar tot 3 mei. De gouverneur vindt het onnodig om het verbod nog te verlengen tot de heropening van de terrassen op 8 mei.

Horecazaken en strandbars in West-Vlaanderen die aan raamverkoop doen, mochten sinds begin december geen alcohol meer verkopen. Gouverneur Carl Decaluwé voerde de regel toen in om samenscholingen en mini-kerstmarkten te vermijden. Het verbod gold oorspronkelijk tot 15 januari maar werd nog uitgebreid tot 3 mei. Nog voor de heropening van de horecaterrassen kunnen horecazaken in raamverkoop dus nog enkele dagen alcohol verkopen. Ook strandbars die raamverkoop doen, zoals in Blankenberge en Knokke-Heist, mogen voortaan alcoholische dranken verkopen.

Volgens de gouverneur was het onnodig om het verbod nog te verlengen voor enkele dagen. “Voor de komende dagen verwacht ik geen problemen aangezien het weer tegenvalt. Het is dan ook niet nodig om het verbod nog te verlengen voor die paar dagen”, aldus Decaluwé.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten