Proef eens een oranje wijn bij In Vino Veritas

Marijke Decrop en Luc Pollet in hun gloednieuwe wijnbar.© (Foto EDB)
Marijke Decrop en Luc Pollet in hun gloednieuwe wijnbar.© (Foto EDB)
Redactie KW

Met de opening van de terrassen openden Luc Pollet (51) en Marijke Decrop (47) uit Kortrijk op zaterdag 8 mei In Vino Veritas. Het gaat om een wijnbar op het Overbekeplein.

Het Overbekeplein leeft en groeit weer. Verschillende panden zijn er verkocht en het jongste jaar kwamen enkele zaken erbij, waaronder zaterdag In Vino Veritas.

Marijke droomt al jaren van de horeca en ook Luc was nog actief in de sector. Zaterdag startten ze – weliswaar enkel nog maar op het terras – wijnbar In Vino Veritas op het Overbekeplein 11. Er zijn plaatsen beneden en boven in het pand dat gezellig ingericht werd. Voorlopig zijn enkel nog maar de 40 terrasplaatsen beschikbaar.

Luc en Marijke willen mensen laten genieten en hen nieuwe smaken laten ontdekken. “We werken met een levende kaart, die constant aangepast wordt. Er zijn ook suggestiewijntjes en tapas die in de verschillende seizoenen anders zijn. Er zijn klassieke huiswijnen, Franse, Italiaanse, Zuid-Afrikaanse en wereldwijnen en ook natuurwijnen. “We werken met rode, witte, rosé én oranje wijn. Die laatste is een biologische wijn uit Oostenrijk. We denken er ook aan om nog uit te breiden met alcoholvrije wijnen.” Het koppel liet zich voor de wijnkeuze begeleiden door sommeliers. Verder zijn er toch enkele biertjes en frisdranken te verkrijgen.

Kunst

Luc en Marijke zijn kunstliefhebbers en hebben de bedoeling om wijn en kunst samen te brengen door in de wijnbar een platform te voorzien voor kunstenaars, zodat ze met hun kunst naar buiten kunnen komen. “Elke maand kan hier een andere kunstenaar zijn of haar werken tentoonstellen”, vertelt Marijke. “Wie hiervoor interesse heeft kan gerust eens langskomen of bellen naar 0485 19 25 89.

In Vino Veritas is van woensdag tot vrijdag open van 17 tot 22 uur en op zaterdag van 14 tot 22 uur. Op zondag is de zaak enkel open tijdens evenementen. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier