Proef een Zondaar in café Den Biechtstoel

Ann en Nathalie klinken in de biechtstoel met een Zondaar.© foto Luc
Ann en Nathalie klinken in de biechtstoel met een Zondaar.© foto Luc
Redactie KW

Coronatijd heeft soms een bijzondere uitwerking op mensen. Neem nu Ann Vandenberghe en Nathalie Vanderbeke, uitbaters van praatkroeg Den Biechtstoel in de Veldstraat 78 in Meulebeke. Naast een grondige heropsmuk van het interieur en het tuinterras vonden de dames er niets beter op dan met een eigen bier op de markt te komen: Zondaar.

“We liepen al geruime tijd met de idee rond om een eigen biertje toe te voegen aan onze rijke bierkaart”, opent Ann Vandenberghe (53). “Naast het goede water, de mout, de hop en een uitgelezen gistsoort waarbij de schuimkraag op het bier niet verdwijnt, voegden we er uiteindelijk een heel rijk kruidenmengsel aan toe. Het geheel resulteert nu in een heel toegankelijke tripel van 8 graden, die we de alleszeggende naam ‘Zondaar’ toebedeeld hebben en die geserveerd wordt in flesjes van 33 centiliter. Het bier wordt nu gebrouwen in Brakel bij brouwerij De Graal. We zijn van start gegaan met een brouwketel van 300 liter.”

“We ontwierpen eveneens het etiket dat een biechtvader voorstelt met een Zondaar in de hand, terwijl hij de biecht hoort”, pikt Nathalie Vanderbeke (41) in. “Indien de coronamaatregelen het toelaten, serveren we straks naast de flammkuchen, die klaargemaakt zijn in de houtoven, ook croques, tappas en heerlijke spaghetti aan.”

“Kijken we nog wat verder in de toekomst dan kan ik nu al aankondigen dat we ten stelligste hopen om dit jaar onze zesde verjaardag van Den Biechtstoel te kunnen vieren in augustus. Ondertussen kan iedereen al kennis komen maken met onze Zondaar.” (LB)

Wie de Zondaar eens wil komen proeven, kan wekelijks terecht op de terrassen van Den Biechtstoel vanaf donderdag tot zondag, telkens van 15 tot 22 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten