Pop-upbar De Soete’rie kijkt uit naar het zonnetje

Paul De Soete, uitbater van De Soete’rie. © Foto Coghe
Redactie KW

Onlangs opende restauranthouder Paul De Soete (44) op Eernegem-Markt een eigen pop-up, die open is bij mooi weer. Dat valt door het wisselvallige weer echter wel wat tegen. “Door hier een pop-up te starten, hoop ik een beetje ervaring op te doen naar volgend jaar toe om het misschien ergens anders grootser aan te pakken.”

“Met de onverwachte leegstand van het Marktkaffee zag ik een mogelijkheid om de vrijgekomen ruimte te gebruiken voor een pop-up”, vertelt Paul De Soete, die even verderop ook een restaurant heeft. “Ik vond het jammer voor de voormalige uitbaters, waar ik een goede band mee heb, dat ze hun zaak moesten sluiten.”

Verliezen inperken

“Ik vond het ook spijtig dat daardoor een deel van de markt niet langer voor horecadoeleinden gebruikt werd. Het is ook dankzij hen dat ik hier een pop-up kan openen, want ik kan van enkele faciliteiten van hun eigendom gebruik maken. Het is uiteraard een uitstekende locatie voor een zaak en een mogelijkheid om de door corona geleden verliezen in te perken.”

Vorig jaar was de officiële opening van Pauls restaurant gepland op 13 maart, de dag dat alles in lockdown ging. “Alles was in gereedheid gebracht voor de opening en moest noodgedwongen afgeblazen worden, met alle nare financiële gevolgen vandien.”

“Tenslotte hoop ik hiermee ook mijn naambekendheid te verbeteren. Samen met de uitbater van ‘t Verschil plannen we verder in de Fabriekweg in de Suprima Lounge ook een eindejaarshappening met Frank Valentino. Daarover later wellicht meer, maar eerst hopen op beter weer voor de pop-up.” (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.