Pop-up zomerbar Kastello opent op 11 juni opnieuw de deuren in Izegem

Uitbaters Laurence Vansteenkiste en Dieter Vanthournout. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Uitbaters Laurence Vansteenkiste en Dieter Vanthournout. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

Kastello in kasteeldomein Ter Wallen in Izegem wordt deze zomer (wellicht) de enige zomerbar in Izegem. Na het succes van de editie vorig jaar, was het duidelijk voor Dieter Vanthournout en Laurence Vansteenkiste om er een vervolg aan te breien.

Pop-up zomerbar Kastello opende afgelopen week de deuren. Vorig jaar kwam het concept tot stand en het was een groot succes. “In de eerste lockdown vorig jaar vroegen we ons af wat we konden doen in de zomer”, steekt Dieter Vanthournout (32) van wal, die samen met zijn partner Laurence Vansteenkiste (27) de zomerbar runt. “De B&B moest toch verplicht dicht en opeens kwamen we op het idee. Half mei beslisten we en eind juni kon de bar open. Het was een pittige periode, maar de zomerbar is enorm goed verlopen. We hebben een leuk parcours afgelegd en voor mij was het leuk om zelf nog eens achter een tapkraan te staan.”

Het koppel heeft veel geleerd uit de editie van vorig jaar en zal toch enkele veranderingen uitvoeren. “We verhuizen naar het achterste gedeelte van het kasteeldomein”, gaat Dieter verder. “De ingang is dan nu ook via de Ter Wallenstraat. Alles wordt gezellig ingedeeld en er we hebben een zwevend terras aan de vijver met een magnifiek uitzicht. Er zullen ook acht grote televisieschermen verspreid staan om het EK te volgen.”

Personeelsfeesten

De bar is open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Op dinsdag en woensdag kan de bar afgehuurd worden door bedrijven, maar zal hij ook soms open zijn. Dat hangt nog af van de weersomstandigheden en of er een voetbalwedstrijd is. “We hebben heel wat bedrijven voorgesteld hier een personeelsfeest te organiseren”, zegt Dieter, die nog steeds bedrijfsleider is bij Book’U. “Die bedrijven hebben al een jaar niets meer kunnen doen en we dachten dat dit wel een leuke verandering zou kunnen zijn voor ons. En terecht, want we hebben al heel wat reservaties. We willen de sfeer van het kasteel weergeven in de zomerbar. De mensen kunnen iets lekkers eten en drinken in een aangename sfeer. Onze cocktailkaart is ook volledig aangepast, met hulp van Hannes Desmedt, die nog barman was bij Peter Goossens in Hof van Cleve. Op donderdag en vrijdag zullen we ook openen over de middag voor een snelle lunch. Het culinaire moet wat meer op de voorgrond komen dit jaar.”

Kastello vindt nog steeds plaats in de tuin van kasteel Ter Wallen, dat nu een B&B is gerund door Laurence.

Sportmomenten

“Tijdens de eerste lockdown moesten we de B&B volledig sluiten maar toen er weer volk mocht logeren, zaten we in de vakantie zo goed als volledig volgeboekt. Belgen van over het hele land kwamen naar Izegem om er een weekend of een week vakantie te hebben, dat was samen met de zomerbar echt een schot in de roos voor ons. Half juni zijn we ook gestart met sportmomenten in samenwerking met Beweegpunt Izegem. Iedere donderdag en zaterdag zullen er dan in groep core stability en andere oefeningen kunnen plaatsvinden op het domein.”

Sinds de eerste versoepelingen gaat het weer goed met de reservaties. “Ze stromen weer binnen sinds begin mei. We hebben heel wat geleerd tijdens het voorbije jaar. De bedrijven zullen in september weer op gang komen en we hopen natuurlijk dat 2022 een normaal jaar kan zijn”, besluiten Dieter Vanthournout en Laurence Vansteenkiste. (Klaas Allosserie)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten