Pizza Onesto neemt intrek in voormalig pand café Den Arend

Jinsy Verscheuren en Celine Pille bij de houtgestookte pizza-oven van Pizza Onesto. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Jinsy Verscheuren en Celine Pille bij de houtgestookte pizza-oven van Pizza Onesto. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Diederik Pille en zijn team van Pizza Onesto hebben nu hun vaste stek in het volledig heringerichte voormalige café Den Arend. Deze zomer runden ze nog een populaire pop-up met een mobiele pizza-oven op het tuinterras bij het café.

De houtgestookte oven waarin Diederik Pille, zijn dochter Celine en vriendin Jinsy Verscheuren deze zomer zoveel kraakverse pizza’s bakten, is dus terug maar nu niet langer in de tuin van het voormalige café Den Arend.

Zoals het team van Onesto deze zomer al aankondigde, was het de bedoeling om te verhuizen naar een vaste binnenlocatie. En voor die locatie moesten ze niet ver verhuizen. Het voormalige café Den Arend ter hoogte van de Kruispoort, waar vooral supporters van Club Brugge zich jarenlang thuisvoelden, werd grondig verbouwd en heringericht tot volwaardige, vaste pizzeria.

Een eigen vaste stek om de Bruggeling de echte Napolitaanse pizza’s te serveren was altijd al de droom van Diederik Pille. De man runt ook hotel Ter Reien in de Brugse binnenstad, een activiteit die nu door corona op een bijzonder laag pitje staat, en trekt al jarenlang met een mobiele pizza-oven naar tal van evenementen en festiviteiten.

Passie voor Italië

Diederik is dan ook gepassioneerd door Italië, het land waar hij als kind met zijn ouders al zo vaak naartoe trok, en dan vooral door Napels waar hij later speciaal enkele maanden naartoe trok om er zich aan de gespecialiseerde academie te bekwamen als ‘pizzaiolo’. Nu Diederik beschikt over een vaste locatie om zijn pizza’s te bakken streeft hij er ook naar om een erkenning te krijgen van de associazone verrace pizza Napoletana , een vereniging die de Napolitaanse pizzatraditie bewaakt en enkel wie volgens de regels van de kunst en met de juiste Italiaanse producten werkt een erkenning geeft.

“We hebben onze mobiele houtgestookte pizza-oven kunnen ombouwen en naar binnen verplaatst; een hels karwei”, zegt Diederik Pille als we hem opzoeken in zijn fraai ingerichte pizzeria. “De start van de takeaway vanuit onze nieuwe vaste locatie was wat aarzelend maar nu loopt het wel goed.”

Tuinterras en zomerbar

“Uiteraard kijken we ernaar uit om de mensen ook hier aan tafel te mogen bedienen van zodra dat weer toegelaten is. We voorzien zo’n 40 zitplaatsen. En in de zomer zullen we ook opnieuw het tuinterras met gezellige zomerbar hier openen.”

>> Meer info: https://www.onesto-pizza.be

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.