Pita Pyramide verhuist naar Grote Markt: “We blijven open tot middernacht”

Ibrahim Radwan en Ahwazian Fariba © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

40 jaar geleden opende het eerste Egyptische restaurant in West-Vlaanderen in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, maar binnenkort verhuist Pita Pyramide naar de Grote Markt. De eigenaar van het pand wil er 14 studentenkamers inrichten, dus verhuizen Ibrahim Radwan en zijn vrouw Ahwazian Fariba naar een ruimere locatie met dubbel zoveel plaatsen.

Op de hoek van de Onze-Lieve-Vrouwestraat en Pieter de Cockelaerestraat vind je sinds 1984 Pita Pyramide. Ibrahim nam 25 jaar geleden de zaak over van zijn broer. De eigenaar van het pand wil het gebouw nu een andere invulling geven met studentenkamers, dus keek het betere pitarestaurant uit naar een nieuwe locatie en die vonden ze in het gewezen pand van brasserie Royale.

“Het is niet ver, de klanten zullen ons volgen. De verhuis is voorzien voor eind november, begin december, maar er is nog veel werk. Ik haat vuiligheid en daar is de keuken niet onderhouden. Het is een ramp. De klanten kunnen die ook niet zien want het is een aparte ruimte in tegenstelling tot de huidige Pita Pyramide. Ik wil een volledig nieuwe keuken en plaats ook twee camera’s met een scherm zodat iedereen de bereidingen kan meevolgen. Hygiëne en verse producten vind ik heel belangrijk en dat wil ik tonen aan mijn klanten.”

De verhuis naar de nieuwe locatie in het gewezen pand van Royale is voorzien voor eind november, begin december
De verhuis naar de nieuwe locatie in het gewezen pand van Royale is voorzien voor eind november, begin december © MD

De nieuwe locatie heeft ruimte voor zo’n 80 mensen, een verdubbeling. “Het is een oud gebouw, dus het interieur heeft nood aan wat vernieuwing, maar we houden het klassiek. De eiken wanden en de parketvloer blijven. Ook de verwarming en de elektriciteit nemen we onder handen.”

Het concept van Pita Pyramide – gekend voor zijn uitgebreid aanbod aan schotels – blijft hetzelfde. “De sterkte van het restaurant is dat we alles in huis bereiden, tot zelfs het marineren van het vlees. Ik koop niets kant-en-klaar. Ook de sauzen maak ik zelf. Op de kaart komen wel een drietal nieuwe gerechtjes, maar dat is nog een verrassing. Daarnaast zullen we op de Grote Markt tot middernacht openblijven. We hebben nood aan horecazaken waar mensen wat later kunnen tafelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier