Piet wordt eerste uitbater nieuwe cafetaria visvijvers in Desselgem

Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text.
Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text.
Redactie KW

Piet Libbrecht wordt de eerste uitbater van de nog te bouwen cafetaria aan de visvijvers en het groenpark tussen de Gentseweg en de Schoendalestraat. De opening van de horecazaak is voorzien in het voorjaar van 2022.

De stad kocht enkele jaren geleden de gronden aan waar een intussen failliete firma zavel ontgon en waar zich een zestal waterpartijen bevinden die door lokale visverenigingen worden beheerd. Aan de kant van de Gentseweg tegen een van de vijvers aan, komt er een nieuwbouw die wordt ingericht als horecazaak. “Het is de intentie dat wij er hapjes, drankjes en gerechten aanbieden en zowel in de week als tijdens de weekends open zijn”, legt Piet Libbrecht uit. Hij sloot met de stad een overeenkomst af als uitbater.

“Ik wil er een gezellige ontmoetingsplek van maken, helemaal ingekaderd in een groene omgeving en de zestal vijvers. Het ontwerp is af. Nu moet alles nog goedgekeurd worden. Binnen enkele maanden verwacht ik resultaat. Hoedanook: ik geloof heel sterk in het verhaal dat de stad hier wil brengen: een groen park waar de lokale visclubs thuis zijn en tegelijk een plek waar je rustig kunt wandelen en genieten van de natuur.”

Landschapsarchitect

Voor de volledige ontwikkeling van de site die 17 hectaren groot is schakelt de stad een landschapsarchitect in. Schepenen Rik Soens en Maria Polfliet: “Het is iemand met kennis van zaken die eerder al het stadspark Casier onder handen nam. Er komen wandelpaden, rustige aangename plekjes om te verpozen, zitbanken en dergelijke meer. Toen de stad zoveel jaren geleden de kans kreeg om de gronden met de waterpartijen aan te kopen hebben wij niet geaarzeld. Deze site is uitstekend geschikt voor recreatie, is tegelijk een groene long in de rand en je kan ze bereiken langs twee wegen. Uitstekend dus voor wandelaars en joggers die ook achteraf nog eens willen genieten van een hapje en een drankje. Daarvoor is Piet Libbrecht verantwoordelijk.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier