Peter Demoor van Botticelli toont wedstrijd België-Italië en past menu aan

De Italiaanse vlaggetjes die Peter normaal uitdeelt aan kinderen, komen nu ook van pas voor het voetbal. Zelf supportert hij straks voor de Rode Duivels.© WVH
De Italiaanse vlaggetjes die Peter normaal uitdeelt aan kinderen, komen nu ook van pas voor het voetbal. Zelf supportert hij straks voor de Rode Duivels.© WVH
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Vrijdagavond kun je de kwartfinale tussen België en Italië niet alleen thuis, op café of op het dorpsplein zien, maar ook op restaurant. Peter Demoor (55) van Botticelli in Nieuwpoort serveert er een mix van Belgische en Italiaanse dranken en gerechten bij.

Twaalf jaar al staat Peter Demoor aan het roer van zijn Italiaans restaurant en wijnbar in de Albert I Laan. Hij zet daarbij sterk in op beleving en zit om geen stunt verlegen.

Italiaanse keuken

“Bij mijn eerste reis naar Italië als student was het meteen boenk erop. Ik viel meteen voor de cultuur, de esthetiek en de flair van de Italianen. Op latere leeftijd kwam daar natuurlijk ook nog de passie voor de Italiaanse keuken en de wijnen bij.”

“Nog altijd trek ik nu drie tot vijf keer per jaar naar De Laars . Minstens één keer met het gezin, maar ook enkele keren op uitnodiging van lokale producenten. Dat leidt dan dikwijls tot een tegenbezoek, waardoor ik al heel wat Italiaanse gastchefs, olijfboeren of ook schrijvers in ons restaurant mocht ontvangen”, vertelt Peter.

“Ik ben dan wel een italofiel, maar ik supporter straks voor de Rode Duivels”

Het is echter nog maar de tweede keer dat hij hier een voetbalmatch toont. “De eerste keer was ook tussen België en Italië, op het EK in 2016 (toen wonnen de Azzurri met 0-2, red.) . Vrijdagavond kun je hier vanaf 20 uur terecht om te dineren of gewoon iets te drinken voor de wedstrijd, die om 21 uur start.”

“Er is daarbij keuze uit een aantal Belgische of Italiaanse dranken en gerechten. Ook aan de sfeer hebben we natuurlijk gedacht, want we voorzien Belgische en Italiaanse vlaggetjes. En speciaal voor deze gelegenheid lieten we ‘Bar-keeper’ T-shirts drukken voor onze medewerkers.”

Niet gerust in

Zijn pronostiek? “Ik ben zelf geen voetbalfan, wat overigens niet te combineren valt met mijn job. De achtste finale tussen België en Portugal is de enige match die ik al zag van het toernooi. Ik ga wel graag op in de collectieve zotheid en ik zal dus zeker luidkeels mee supporteren. Voor de Rode Duivels, uiteraard.”

“Ik ben dan wel een italofiel, maar ik hang hier de Italiaan niet uit. Ik hoop dus dat de Belgen eindelijk eens een beker in de trofeeënkast kunnen zetten, al ben ik er niet gerust in. Ik gok op 1-0 voor de Duivels.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.