Outdoor cooking ‘Under The Stars’ in je eigen bubbel

Een zicht op de domes tijdens een buitenevent.© Foto Rawberry Group
Een zicht op de domes tijdens een buitenevent.© Foto Rawberry Group
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Van 11 tot 27 juni kan je een van de dertien domes reserveren en genieten van een menu ‘Golden Star’ of ‘Silver Star’ in open lucht aan het kasteel. De organisatie is in handen van Under The Stars, een reizende culinaire belevenis in open lucht.

Under The Stars werd gelanceerd in juli 2020 als antwoord op de eerste lockdown en het feit dat alle geplande evenementen in het water vielen. Deze nieuwe buitenbeleving van dineren, gericht op de culinaire bonvivants die open staan voor nieuwe ontdekkingen, werd met open armen onthaald.

In geen tijd uitverkocht

Op 18 juli 2020 vond de eerste editie van Under The Stars plaats in de kasteeltuin van kasteel Battenbroek in Mechelen. De reacties van de bezoekers waren laaiend enthousiast en de reservaties gingen als een sneltrein. Daarna trok de organisatie met de domes naar het kasteel van Duras in Sint-Truiden. In oktober 2020 eindigden ze abrupt in Tour&Taxis wegens de tweede lockdown in de horeca.

“Na elke aankondiging van een nieuwe locatie waren we in geen tijd uitverkocht. Dat moedigt aan om de lat even hoog te houden bij onze komst naar Ingelmunster”, zegt Dieter Eerens. “In mei volgt een heropening in thuisstad Mechelen en daarna kijken we uit om ook de West-Vlaamse harten te veroveren. Van 11 tot 27 juni herrijzen onze domes in het kasteelpark van Ingelmunster.”

Tjop’s

Under The Stars is een reizende culinaire belevenis in open lucht. Hier kan je op intieme wijze genieten van outdoor cooking op verschillende locaties door heel België en daarbuiten. De sfeervol ingerichte domes staan buiten, maar binnen voelt het als thuiskomen.

Al die culinaire verwennerij komt van de hand van barbecuemaster Karel Knockaert, bekend als de winnaar van ‘Mijn Pop-Up Restaurant’ in 2017 en intussen met zijn restaurant en cateringbedrijf Tjop’s een klinkende naam in de wereld van smoking, grill en barbecue. Voor Under The Stars verlegt hij de grenzen van outdoor cooking en verrast hij de gasten met een uniek vier- of achtgangen menu.

“Het concept waar Rawberry Group mee naar mij kwam sprak me onmiddellijk aan omdat het echt anders is. Het is voor mij de ideale gelegenheid om aan onze bezoekers te tonen hoe divers en fijn je gerechten kan maken in een outdoor setting. Ik kan niet wachten om de vlammen aan te steken”, verklaart Karel.

Verschillende formules

Bezoekers kunnen kiezen uit twee types domes: de tien ‘Souls Connect Domes’ zijn er om met familie, vrienden of collega’s te dineren en bieden plaats aan vier tot zes personen. Voor wie zijn of haar partner wil verrassen zijn er ook drie exclusieve ‘Lovers Connect Domes’ voor twee personen.

Heb je zin om uitgebreid te genieten en speelt tijd geen rol? Dan moet je absoluut de ‘Golden Star’ sessie proberen, waarbij acht heerlijke gangen worden geserveerd. Wil je de sfeer van Under The Stars eens opsnuiven, maar is je tijd beperkter? Dan kan je ook genieten van de kortere sessie van ‘Silver Star’ op zondag, bestaande uit vier gangen.

Het plaatje moet kloppen, zowel qua menu als omgeving en details

Wie het wenst, kan zich ook op zondagochtend laten verwennen tijdens een brunch. “Under The Stars zet volledig in op beleving. Het plaatje moet gewoon kloppen, zowel qua menu als omgeving, de details, … Kortom, bezoekers moeten met een glimlach en met een onvergetelijk gevoel naar huis kunnen keren”, vertelt organisator Kristof Schippers van Rawberry Group.

Collega Dieter voegt eraan toe: “We hebben de afgelopen maanden allen opnieuw lang binnen gezeten. Nu is het tijd om weer te kunnen genieten van de echte Belgische deugden. Under The Stars is geen coronaconcept, maar het idee geraakte wel in een stroomversnelling toen heel onze zomerse evenementenkalender van tafel werd geveegd.”

Prachtig kasteel

Het Kasteel van Ingelmunster is een prachtig kasteel met een rijke historie waar het evenementenbureau erg creatief mee aan de slag kan. Het is een geliefde locatie bij menig West-Vlaming en dit zal het concept alle eer aandoen. “Ook voor bedrijven uit de regio bieden we de gelegenheid om een uniek event te organiseren of klanten en partners uit te nodigen in deze unieke setting”, besluit Kristof.

Prijzen: ‘Golden Star’ vanaf 119 euro per persoon, ‘Silver Star’ vanaf 79 euro per persoon. Er zijn telkens slechts 13 domes beschikbaar. Info en reserveren: www.underthestars.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.