Oud Stadhuis en Fox Cider winnaars eerste ‘Lekker Werviks’

Yves Vaneeckhout (retaurant Oud Stadhuis) en Maxime Claeys (Fox Cider) zijn de allereerste winnaars van de streekgerechten- en productenwedstrijd.© Luc Vanthuyne
Yves Vaneeckhout (retaurant Oud Stadhuis) en Maxime Claeys (Fox Cider) zijn de allereerste winnaars van de streekgerechten- en productenwedstrijd.© Luc Vanthuyne
Redactie KW

Restaurant Oud Stadhuis en Fox Cider zijn de winnaars van de allereerste editie van ‘Lekker Werviks’ streekgerecht en streekproduct 2021-2023. Er waren in de twee categorieën samen vijftien deelnemers. Een vierkoppige jury proefde het allemaal en gaf 75 procent van de punten. De rest van de stemmen kwam online van de inwoners. Goed voor meer dan 1.200 stemmen.

De zeer verzorgde prijsuitreiking vond plaats in de nieuwe locatie Wervik Stoasche. De genodigden mochten proeven van alle inzendingen van de deelnemers. “We waren toch wel aangenaam verrast van het aantal deelnemers”, zegt Kris Deronne, deskundige toerisme. “De inzendingen zorgen voor een heel mooi pallet van producten.”

Kalfszwezerik in tabaksblad

In de categorie streekgerecht ging de trofee naar restaurant Oud Stadhuis op de Sint-Denijsplaats in Geluwe. Chef Yves Vaneeckhout maakte kalfszwezerik klaar in hooi en tabaksblad, artisjok, crème van Gilwes bintje, krokantje Flandrienkaas, kalfsjus. De tweede plaats ging naar restaurant De Waterkant uit Wervik met de inzending Wervikse Rulders. Traiteur Comme Chez Toi was met Werviks Potjevleesch goed voor de derde plaats.

De jonge Maxime Claeys won met Fox Cider in de categorie streekproduct en brouwt in zijn garage van een nieuwbouw in ‘t Stroomke in Geluwe. Werviks Levenswater van Wijndomein Ravenstein (Kruiseke) was goed voor de tweede plaats. De Wèrviksche Sloapertjes van chocolaterie Chicolat in samenwerking met chocolatier Robin Verhaeghe kreeg de derde plaats.

(Erik De Block)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten