https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Op naar de gezelligste koffiemarkt

© (Foto PCO)
© (Foto PCO)
Redactie KW

Op zondag 30 mei vanaf 13u gaat het eerste koffiefestival rond het Vijverpark van start. Het is een initiatief van het lokaal bestuur samen met enkele handelaars.

Tijdens de voorstelling van de eerste gezelligste koffiemarkt van de Westhoek omschreef schepen van toerisme Eddy Vanacker zichzelf als een “kaffelutte.” Het was dan ook niet moeilijk om in het kader van de “Grote Goesting” van Westtoer om met de dienst vrije tijd een spraakmakend thema te vinden met smaak.

Daarnaast verzamelt de schepen koffietassen met elk een eigen verhaal. Wil je zijn verhaal en dat van andere inwoners horen, dan kan je terecht tijdens de vertelmomenten. “Voor veel –oudere- Langemarknaars is er een bijzondere verbinding met koffie door het verspreiden van de geur tijdens het branden van de bonen in Koffie Molentje.

17 handelaars pakken op een rond het Vijverpark uit met een product gerelateerd aan koffie. 13 handelaars staan opgesteld met een stand. 4 prijken buiten het park. De handelaars brengen een “mokka-lekker” product, ook animatie zal zorgen voor een feestelijk gevoel na lange tijd van coronabeperkingen.

Wie doet er mee?

ROOSeLien laat genieten van Dopperflessen, Barúchocolaatjes en marshmallows. Electro Devoldere demonstreert Delonghi toestellen. Bakkerij Mahieu presenteert eclairs met koffiesmaak en koffiekoeken. Drankenhandel Deruytter werkt samen met De Pinker voor koffielikeuren en koffiesnoepjes. Chocolaterie Ledoux schenken pralines met koffiesmaak. De Kubus showt mokken. Bloemencenter Poelkapelle toont koffiekannen en attributen. Sam Lapere bakt met Bonbonnière ambachtelijke koffiespekjes. Tartilly toont bak-boxen van mokka-éclair en koekjes met koffiesmaak. Interieur Seys pakt uit met exclusieve kannen en theepotten en bijhorende. Slowwings rijdt een mobiele koffiebar voor. JCSnation biedt diverse bekers aan. Ganoderma koffie van Helemaal Vitaal&byMie leert de wonderen van paddestoel. Pater Pitte staat op het einde van de rondgang klaar met “Kaffie Pitte”. Koffie ’t Molentje presenteert zijn crème brûlée koffie. Oxfam-Wereldwinkel staat paraat met fairtrade koffie. Chocolat Nanny stelt mokkatruffels voor.

Naast de handelaar is er animatie voorzien met radio Mano sport- Kartje Kilo, de harmonie St.-Cecilia, Koffie bij Rien, het grote koffieverhaal en de koffiecarrousel voor de allerkleinsten.

Corona

Het eerste koffiefestival wordt een bijzondere editie die zich aan de huidige coronamaatregelen houdt. Het evenement laat op het parcours maximum 50 mensen toe en dat zal ook zo gecontroleerd worden. De in- en uitgang liggen naast elkaar, waardoor het overzicht makkelijk kan behouden worden. Met een telsysteem zullen we er voor zorgen dat de maximum capaciteit niet zal overschreden worden. Op het terrein zelf kan er niet rechtstreeks geconsumeerd worden. Iets eten of drinken is jammer genoeg niet toegelaten omwille van de mondmaskerplicht. Maar net buiten het terrein zullen een paar tafeltjes staan die onder het terrasbeleid zullen vallen en waar mensen kunnen genieten van een koffietje, ijsje of biertje, of waar ze zich te goed kunnen doen aan het lekkers dat ze op de markt zelf gekocht hebben.

Het is de ambitie van de dienst vrije tijd om er een jaarlijkse smaakevenement te maken. “Er zijn nog voldoende plannen om de opvolging te verzekeren”, liet Eddy Vanacker optekenen. (PCO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten