Ook binnenspeeltuinen zijn klaar voor heropening: “Nu weer verder bouwen aan ons levenswerk”

Francis Dekeyzer en Eline Dejonghe van De Wonderlamp in Wielsbeke.© Frank Meurisse
Francis Dekeyzer en Eline Dejonghe van De Wonderlamp in Wielsbeke.© Frank Meurisse
Philippe Verhaest

De om en bij honderd indoorspeeltuinen in Vlaanderen kregen eveneens witte rook, tot grote tevredenheid van Francis Dekeyzer (29) en Eline Dejonghe (29). Zij runnen in Aartrijke en Wielsbeke twee vestigingen van De Wonderlamp. “We zullen alle registers opentrekken.”

In mei 2014 gingen Francis en Eline met De Wonderlamp in Aartrijke van start, in september 2018 kwam daar nog een vestiging in Wielsbeke bij. “Maar de voorbije periode was geen pretje”, biechten ze op. “Het is hier veel te lang veel te stil geweest. Daar komt nu eindelijk verandering in. Sinds maart 2020 zijn we in totaal twaalf maanden gesloten geweest. Een jaar lang niet mógen werken. Het is een zware dobber geweest, op alle vlakken.”

“We staan nog aan het begin van onze carrière en willen iets moois uit de grond stampen, maar de coronacrisis heeft voor een flinke rem gezorgd. Nu zien we eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Gelukkig konden we al die tijd rekenen op overheidssteun. Dat liet ons toe om alle facturen netjes op tijd te betalen, maar we hebben geen stappen vooruit kunnen zetten. Het voelt aan alsof we woensdag eigenlijk opnieuw van nul moeten heropstarten. We zijn ook de eigenaars van onze panden erg dankbaar. Zij lieten de huur de afgelopen maanden wat zakken, dat gaf ons wat extra ademruimte.”

Stralende kindergezichtjes

Woensdag 9 juni wordt voor het jonge koppel een erg belangrijke dag. “Laat die heropening maar komen”, klink het enthousiast. “We zijn klaar om alle registers open te trekken. We wachten wel nog altijd op de concrete regels voor onze sector, maar we gaan ervan uit dat we binnen honderd mensen een plek kunnen geven. Afstand houden, wordt geen probleem, onze twee locaties zijn meer dan groot genoeg. De grote vraag wordt: tellen kinderen mee in die honderd? Als je tien verjaardagsfeestjes van telkens tien kindjes hebt, zit je al meteen aan dat getal…”

“Maar het zal verschrikkelijk veel deugd doen om opnieuw mensen over de vloer te krijgen en die stralende kindergezichtjes weer te zien. Hopelijk was deze lange sluiting de allerlaatste lockdown van ons leven. Nu willen we weer verder bouwen aan ons levenswerk.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.