Ook dit jaar zomerbar in Meerhoek in Sint-Eloois-Winkel, met kindershows en dj’s

Bart Vansteenkiste, Ziva Vansteenkiste en David Vandersteede. (foto Jan Stragier)© Jan Stragier
Bart Vansteenkiste, Ziva Vansteenkiste en David Vandersteede. (foto Jan Stragier)© Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Zomerbar Summerlake strijkt ook deze zomer weer neer op de site van de Meerhoek. Tussen 15 juli en 15 augustus willen de organisatoren een zo breed mogelijk publiek aanspreken. Nieuw dit jaar zijn onder andere de kindershows van clown Arjoentje.

Voor het derde jaar op rij palmt zomerbar Summerlake de evenementenlocatie De Meerhoek langs de Zuidhoekstaat in Sint-Eloois-Winkel in. “Na de twee succesvolle voorbije edities willen we graag een vervolg breien aan dit verhaal”, aldus Bart Vansteenkiste en David Van der Stede, de dragende krachten achter het pop-upinitiatief. De zomerbar strijkt dit jaar neer van 15 juli tot 15 augustus. “We willen opnieuw zo een breed mogelijk publiek aantrekken. Gasten die genieten van een etentje of een drankje, maar ook jonge gezinnen.” Nieuw dit jaar zijn de vijf kindershows. De Dadizeelse clown Arjoentje wordt ingeschakeld om de kinderen te animeren.

Een streepje muziek mag ook dit jaar niet ontbreken. De organisatoren wisten de voorbije jaren telkens enkele gerenommeerde dj’s te strikken. “De dj’s kregen een plaats op het terras, maar deze zomer tonen ze het beste van zichzelf vanop het water. De Meerhoek is een fantastische locatie waar de vijver onmiddellijk opvalt. Die vijver willen we nog wat extra benadrukken.” Dat doen de organisatoren onder andere ook met de inrichting van een nieuw afgebakend loungegedeelte. “We beschikten de vorige jaren over twee mooie terrassen. We zetten nu in op een derde terras waar de gasten volop kunnen genieten van een drankje in comfortabele gezellige zeteltjes.”

Correct en veilig

De organisatoren zaten dinsdagavond samen met het gemeentebestuur en kregen groen licht om ook dit jaar de zomerbar door te laten gaan. “Vorig jaar bewezen we dat we op een correcte en veilige manier Bar Summerlake konden organiseren, rekening houdende met de coronamaatregelen. Ook nu wachten we de maatregelen af. Vorig jaar hebben we snel kunnen schakelen en waren er geen problemen. Dat geeft ons vertrouwen om dit jaar op een dergelijke veilige manier te blijven werken.” Dat de zomerbar doorgaat op de site van De Meerhoek zien de organisatoren ook als een meerwaarde voor de evenementenlocatie. “Ook De Meerhoek maakt deel uit van de horeca. Op deze manier plukt de locatie ook de vruchten van ons concept.”

“Het is de bedoeling dat we ieder jaar beter doen”

Dat concept proberen de vrienden ieder jaar nog iets te verbeteren en uit te breiden. “Het is de bedoeling dat we ieder jaar beter doen. Zo zetten we dit jaar extra in op onze drankkaart en zullen er nog meer mocktails en cocktails te verkrijgen zijn. Daarnaast zijn we ook blij terug in te zetten op lekkere maaltijden. Onze restaurantkaart krijgt een update.” De vrienden lanceren binnenkort ook een eigen gin: ‘Busted’. “Het is de bedoeling dat we die gin hier ook in onze zomerbar serveren. Heel veel mensen snakken ernaar om opnieuw naar buiten te kunnen, wij verlangen nu al weer om middenin de zomer een sfeervolle zomerbar aan te bieden.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.