Ontbijtzaak ‘Herman’ wordt omgetoverd tot ‘L’Histoire’

© WK
Redactie KW

Bo Defoor en Matthias Aerts heropenen op 16 augustus ontbijt- en lunchzaak ‘Herman’ als ‘L’Histoire’ in Varsenare. De naam verwijst naar het stukje familiale voorgeschiedenis dat aan de zaak vasthangt. “Het pand is ooit nog van mijn grootmoeder geweest”, aldus Bo.

Matthias Aerts (27) en Bo Defoor (29) wonen in Zedelgem, maar gaan in Varsenare de nieuwe uitdaging aan. Bo werkte tot vorig jaar in de tearoom van haar ouders in Deinze. “Papa is in Varsenare opgegroeid. Als kind woonde hij in het huis hiernaast. Samen met dit pand, dat toen al een café was, was het eigendom van mijn grootouders”, vertelt Bo. Matthias komt uit de verkoop. “Ik werkte bij de Opelgarage in Oostende. Een horecazaak uitbaten is nieuw voor mij, maar ik vond het belangrijk om hier met twee onze schouders onder te zetten. We gaan samen de uitdaging aan.”

Formule

Hermans ontbijt- en lunchformule blijft dezelfde, maar wordt ‘s middags uitgebreid met tearoom. “Vroeger was de zaak maar tot halftwee open, wat wij met die mooie tuin en terras een gemiste kans zouden vinden”, zegt Bo. “Daarnaast breiden we de lunchkaart verder uit. Naast een snelle hap, zoals een lekkere croque of een verzorgd slaatje, zal je hier voortaan ook terechtkunnen voor een goeie stoverij, een vispannetje of scampi maison. Voor elk wat wils.”

Ontbijten

Ook nieuw is de mogelijkheid om op zondag uitgebreid te gaan ontbijten. “Het is juist dan dat veel mensen daar tijd voor hebben. Zelf doe ik dat graag eens met vriendinnen. Geen leukere manier om je dag goed in te zetten”, aldus Bo. Het koppel ziet de uitdaging zitten. “We hebben echt ons buikgevoel gevolgd. Toen we zagen dat de zaak over te nemen was, hebben we meteen toegehapt. Ook voor papa was dat een leuke verrassing”, glimlacht Bo.

“We zijn nu nog een weekje dicht om wat kleine aanpassingen te doen. Andere sfeerverlichting, wat meer kleur, kortom, wat personal touch. Maar vanaf 16 augustus staan we klaar om onze klanten te ontvangen.” Ook nog goed om te weten, is dat de automaat voor de deur bevoorraad blijft met dagverse salades, granola en andere huisgemaakte specialiteiten. Ontbijt- en lunchzaak L’Histoire zal behalve op dinsdag elke dag open zijn van 8 tot 18 uur en op zondag van 9 tot 12 uur. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier