Omstreden Ohana Pokebowls opent in Vlamingstraat

Vrijdagnamiddag kon iedereen gratis komen proeven van de Bowls.© Davy Coghe
Vrijdagnamiddag kon iedereen gratis komen proeven van de Bowls.© Davy Coghe
Piet De Ville

In de Vlamingstraat in Brugge opende vrijdagmiddag Ohana Pokebowls de deuren. Je kunt er terecht voor de typisch Hawaïaanse kommen (bowls) met kip of rauwe vis en heel wat groenten en fruit.

De opening van deze nieuwe zaak, op de locatie waar voorheen Choco Jungle Bar zat, is echter wel nogal omstreden. Het is namelijk het project van onder anderen een ex-werknemer van Ohana Pokebowls op de Groentenmarkt in Oostende.

Juridische stappen

In Brugge werd zo goed als dezelfde naam en een gelijkaardig logo gebruikt en daar kunnen de uitbaters van de ‘originele’ Ohana Pokebowls in Oostende niet mee lachen. In die mate zelfs dat ze een advocaat onder de arm namen om te bekijken welke juridische stappen mogelijk zijn.

Lal Stanikzai en Abed Sulaimankhel, de eigenaars en uitbaters van het nieuwe Ohana Pokebowls in Brugge, willen op de heisa niet ingaan. Vrijdagnamiddag kon iedereen gratis komen proeven van de Bowls. “Onze gerechtjes zijn voor een stuk ook wel gebaseerd op de Japanse keuken”, vertelt Lal Stanikzai, waarmee hij dus onder meer verwijst naar de vis.

Lekker en gezond

“Het zijn vooral erg gezonde gerechtjes want we maken geen gebruik van vetstoffen; het is allemaal zo puur mogelijk. Mango en avocado zijn vruchten die vaak terugkomen in onze bowls. Zout gebruiken we ook niet. Onze lichte sausjes en topping zijn allemaal zelf in huis gemaakt.”

“Waarom we Brugge uitkozen als locatie voor onze zaak? Het is de beste stad hiervoor! Er zijn veel toeristen maar ook veel lokale mensen en bezoekers uit de streek die hier komen winkelen en werken en graag een lekkere en gezonde hap willen eten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.