Olivier Logghe blaast Markt 12 in Damme nieuw leven in

Olivier Logghe en Stefaan Claeys voor restaurant Markt 12 dat Bruggeling Olivier Logghe voor vier maanden als pop-up zal uitbaten. © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Het al enige tijd leegstaande restaurant Markt 12 opent op 29 april opnieuw de deuren. Bruggeling Olivier Logghe zal de zaak vier maanden als pop-up uitbaten. “De formule blijft ongewijzigd: het zonnigste terras van Damme en Frans-Belgische klassiekers op het bord”, zegt Olivier.

Vanaf vrijdag 29 april mag er opnieuw wat meer leven verwacht worden in het centrum van Damme, meer bepaald op en rond het marktplein. Dan opent restaurant Markt 12 na ettelijke maanden van leegstand opnieuw de deuren. De zaak van eigenaar en uitbater Philip Traen hield enige tijd terug de deuren dicht, onder meer wegens een gebrek aan personeel.

Markt 12 was net als voorganger Pallieter op dezelfde locatie een sterkhouder in de Damse horeca. Het ruime terras – het grootste en meest zonnig gelegen van Damme – is daar niet vreemd aan. Maar de uitbater wist ook te overtuigen met volgens de regels van de kunst bereide klassiekers uit de Frans-Belgische keuken.

Die tijden kunnen nu dus herleven want Bruggeling Olivier Logghe en zijn team blazen Markt 12 eind deze maand nieuw leven in. “Omdat een nieuw horecaproject in Brugge waar ik mee bezig ben enige vertraging oploopt, had ik tijd en ruimte voor een tijdelijk project”, verduidelijkt Olivier Logghe, die de hotelschool Ter Duinen in Koksijde volgde en zijn sporen in de horeca verdiende bij La Porta en Cafedraal in Brugge. De jongste vijf jaar is hij aan de slag als vertegenwoordiger bij Wijnen Van Maele in Sint-Michiels.

“Ik ben al jaren bevriend met Stefaan Claeys, uitbater van De Smisse hier vlakbij en schoonzoon van Markt 12-eigenaar Philip Traen.”

Tijdelijke uitbating

“Natuurlijk wist ik dat Markt 12 leegstond en dat er gezocht werd naar een invulling. En zo groeide dus het idee voor een tijdelijke uitbating tot 15 augustus, voor zo’n vier maanden dus. Tegen dan zou normaliter mijn nieuw project in Brugge klaar moeten zijn”, vertelt Olivier Logghe.

“Stefaan en de familie Traen waren ook enthousiast en zo was de zaak rap beklonken. De formule blijft grotendeels ongewijzigd. We zetten volop in op het ruime, zonnige terras en brengen Frans-Belgische klassiekers op het bord. Geoffrey Huygebaert, die eerder in Fiston en in De Verloren Hoek werkte, wordt de chef in de keuken.”

Markt 12 zal van donderdag tot en met zondag geopend zijn. Voor reservaties: 050 66 82 02

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.