https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Noël ontwerpt handige QR-code in 3D voor horeca

Noël Van Kerckhove met zijn plaquettes met QR-codes. © (Foto MVO)
Redactie KW

Noël Van Kerckhove is een actieve vijftiger die in volle coronacrisis zelfs aan een tweede carrière als zelfstandige begon nadat hij al jaren zijn sporen had verdiend in de elektrosector. Sinds vorig jaar biedt hij met zijn eigen bedrijf digitale en elektronische dienstverlening aan. Met zijn nieuwe horecaconcept, een QR-code in 3D, overtuigde hij alvast Sportbar TimeOut in Diksmuide.

Mensen kunnen bij Noël aankloppen voor advies en verkoop van digitale en elektroproducten zoals tv’s , audio, pc’s en smartphones, wasautomaten, droogkasten en meer. Met zijn nieuwe 3D-concept mikt hij nu op de horecadoelgroep. “Een aantal horecazaken werkt al met een QR-code die klanten naar hun menu- en drankenkaart leidt, maar ik heb nu een coronaveilig 3D-model in de vorm van een plaquette ontworpen”, legt Noël uit. “Het scannen met een QR-code is ontstaan doordat horecazaken hun gasten geen fysieke kaarten meer mochten geven vorig coronaseizoen, of ze moesten die lamineren, continu ontsmetten of pagina’s vernieuwen. De etablissementen die toch al met een QR-code werkten, deden dat dikwijls door een papiertje op de tafels te kleven, wat niet altijd handig was en dat snel slijtage vertoont.”

Duurzaam en flexibel

“Ik ben met de bestaande QR-code aan de slag gegaan, en heb het model omgezet in 3D. De eerste proef wordt altijd grondig geïnspecteerd en na goedkeuring door de klant worden de plaquettes geproduceerd. Op de plaquette staat de naam en het logo van de zaak, maar je kan dit onderaan aanvullen met bijvoorbeeld een naam van een biermerk of zo. De QR-code wordt in het zwart uitgeprint op een witte plaquette in 3D. De plastic plaquette is niet kleurgevoelig, duurzaam en gemakkelijk te ontsmetten. Je kan ze op tafel leggen, bevestigen aan bierkaarthouders of op een houten plankje kleven. De uitvoeringen zijn eindeloos.”

“Wij zijn alvast fan”, zegt zaalverantwoordelijke Björn Debackere van Sportbar TimeOut in Diksmuide, die als een van de eersten mee op de kar sprong. “We merken dat ook ons oudere publiek ermee overweg kan!” (MVO)

Vakeno Services Veurne, tel. 0477 61 07 77

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten