De frituur langs de Meensesteenweg in Roeselare heeft met Jerry Deblieck en Dominique Verhegghe nieuwe uitbaters. Zij zijn onder andere gekend van frituur ’t Hoekske in Izegem. “We hadden al langer een oogje op deze frituur.”
Na een korte sluiting de voorbije periode is Frituur De Zilverberg terug open. Met Jerry Deblieck (61) en Dominique Verhegghe (58) is er tonnen ervaring aan boord. “We baatten vroeger onder andere een jeugdcafé uit, maar kozen in 2006 voor de frituurwereld. De Izegemnaren runden frituren Pickles in De Haan en De Wissel in Zwevezele, maar zijn vooral gekend van frituur ’t Hoekske, pal aan de Rijksweg in Izegem. “Onze ene zoon Jovanni zet daar ons werk verder. Wij hebben het voorbije jaar wat genoten van het leven, maar het kriebelde om terug een frituur uit te baten. Terwijl onze andere zoon Jonathan werk maakt van een eigen frituur in Rumbeke, schrijven we hier nu in De Zilverberg zelf een nieuw frietjesverhaal.”
“We waren al jaren geïnteresseerd in deze frituur”
Het koppel opende woensdagmiddag voor het eerst de deuren. “Eigenlijk zijn we al jaren geïnteresseerd in deze frituur, van toen Geert hier nog zaakvoerder was. We werken nu trouwens met zijn firma Zilverberg Food samen. Zijn producten, de allerbeste, liggen hier nu ook in onze toonbank.” Frituur De Zilverberg kende de voorbije jaren verschillende uitbaters. Jerry en Dominique geloven nog steeds in de toekomst van de locatie. “Dit is en blijft een erg goede locatie. We starten in een ruimte zaak met een veertigtal plaatsen binnen en maken straks werk van een ruim terras buiten.”
Rundstong
Het koppel zet in op lekkere verse gerechtjes zoals stoofvlees, gyros, balletjes in tomatensaus en vol-au-vent. “In de winter kan men hier ook smullen van rundstong of stoofvlees, in de zomer kiezen we voor lekker slaatjes.” Zowel Jerry als Dominique kunnen ook erg genieten van een portie frietjes. “Bijna dagelijks zelfs. Ik met een jagersworst, Jerry vaak met stoofvlees of een brochette”, zegt Dominique.