Nieuwe uitbaatster van koffiehuis Castelly in Pittem belooft huiselijke sfeer te behouden

Lieve (links) nam de kaartenschep over van Leen en wil op dezelfde manier haar klanten in een huiselijke sfeer blijven verwennen. (foto Jan)
Lieve (links) nam de kaartenschep over van Leen en wil op dezelfde manier haar klanten in een huiselijke sfeer blijven verwennen. (foto Jan)
Redactie KW

Vorig jaar september liet Leen Pauwelijn weten dat ze ging stoppen met koffiehuis Castelly in de Tieltstraat, om aan de slag te gaan in het bedrijf van haar dochters. Lieve Lavens uit Emelgem nam op 1 april de scepter van Leen over.

“Mijn man had in de krant gelezen dat Castelly over te nemen was en belde me terwijl ik onderweg was van mijn werk naar huis: dat was echt iets voor mij, vond hij”, vertelt Lieve Lavens (44). “Ik heb nog diezelfde avond met Leen gebeld. Enkele dagen later ben ik langsgegaan en we zaten direct op dezelfde golflengte: de ziel van de zaak -het huiselijke en gezellige- moest behouden blijven.”

“Voor mij is dit echt een carrière-switch: ik heb twintig jaar als verpleegster gewerkt, en daarna twee jaar voor een firma van medisch materiaal. Maar koken en bakken zijn al vele jaren mijn hobby’s en dus begin ik hier niet onvoorbereid aan. Bovendien heb ik als verpleegster jarenlang voor mensen gezorgd en ze op hun gemak gesteld; dat ga ik nu dus ook doen, maar dan op culinair vlak.”

Seizoensaccenten

“Wat de menukaart betreft, blijft alles op dezelfde leest geschoeid. Ik ga net als Leen mijn eigen taarten bakken en desserts maken. Ook voor de lunch ga ik op de ingeslagen weg van Leen verder, met enkele accenten in functie van de seizoenen: in de winter wil ik bijvoorbeeld wat meer soepen serveren en in het witloofseizoen wat meer gerechten met die groente. Ik ga ook de openingsuren aanhouden. Ik ben wel van plan om, zodra de horeca weer open mag, de eerste maanden ook op zondag open te doen.”

“Corona heeft natuurlijk roet in het eten gegooid. Het was de bedoeling dat ik eerst wat met Leen ging meelopen, om alles wat in de vingers te krijgen, maar de sluiting van de horeca heeft daar een stokje voor gestoken. Gelukkig heeft Leen beloofd om in het begin een tweetal weken mee te helpen.”

“O ja: op zondagnamiddag zijn er natuurlijk takeaway wafels te koop. Ook op Pasen!”

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.