Nieuwe McDonald’s in de Vlaanderenstraat opent de deuren

Gillian Lowyck

In de Vlaanderenstraat – om de hoek van het vorige restaurant – opende vandaag een nieuwe McDonald’s. De nieuwe vestiging vervangt het restaurant op het Wapenplein. Klanten worden voortaan – of toch wanneer het weer mag – aan tafel bediend.

Het restaurant in de Vlaanderenstraat – waar voordien de Casa was – heeft een eigentijds decor met een urban look en een capaciteit van 204 zitplaatsen, met mogelijkheid tot uitbreiding tot 289 zitplaatsen. De zitplaatsen zijn voorlopig niet toegankelijk gezien de huidige coronamaatregelen. Klanten zijn in het restaurant welkom voor afhaalmaaltijden waarvoor er vier dubbelzijdige bestelkiosken zijn. Ze kunnen ook genieten van thuisleveringen via UberEats en Deliveroo. Bovendien is er een Delivery zone, waar de koeriers plaats kunnen nemen en even uitrusten in afwachting van hun bestelling.

Bediening aan tafel

Burgers worden vanaf nu à la minute op bestelling bereid waardoor ze ook gepersonaliseerd kunnen worden: met of zonder kaas, salade, saus… “Dit alles draagt bij aan een betere klantenbeleving”, klinkt het. “Wanneer de zalen van de restaurants opnieuw open zullen gaan, worden klanten ook bediend aan tafel waardoor ze niet meer hoeven aan te schuiven in de rij of zelf het plateau moeten dragen. Ze kunnen zich rustig aan tafel installeren en in alle comfort op hun bestelling wachten.”

Willy Verrecas is de uitbater van het restaurant. Hij is ook franchisenemer van de McDonald’s in Knokke, Koksijde en Oostende Torhoutsesteenweg. De huidige crisis houdt hem niet tegen om een nieuw restaurant te openen. “Mijn vertrouwen in het beleid, de Belgische markt en de toekomst is groot. Na regen komt zonneschijn en we komen hier sterker uit dan ooit tevoren, daar bestaat voor mij geen twijfel over” , zegt hij.

Team als familie

In 1997 opende hij zijn eerste restaurant aan de Torhoutsesteenweg in Oostende, daarna nam hij het restaurant in Knokke over en in 2013 opende hij het restaurant in Koksijde. Met deze verhuizing bewijst hij dat hij nog niet van plan is direct te stoppen. “Het runnen van de restaurants voelt niet als werken voor mij, het is eerder een passie. Mijn team beschouw ik als één grote familie. Er is maar één minpunt in mijn McDonald’s carrière: ik ben er te laat mee begonnen!”

Opleidingen

Aangezien de opening het gevolg is van een verhuis binnen dezelfde stad, kan Willy al rekenen op een sterk team. Omdat het nieuwe restaurant groter is dan het vorige, heeft hij beslist om nog 10 extra nieuwe medewerkers aan te werven. “Voor de zomermaanden voorzien we bovendien nog een verdere uitbreiding naar een totaal van een 50-tal medewerkers. De nieuwe medewerkers hebben in de voorbije weken een uitgebreid pakket aan trainingen gekregen, gaande van praktische vaardigheden, zoals de regels voor voedselhygiëne en -veiligheid, tot soft skills zoals bijvoorbeeld teamwork en stiptheid. Bovendien wordt het volledige team continu getraind over de extra procedures rond de coronamaatregelen met het doel zowel het team als de klanten maximaal te beschermen.” (GLO)

Gezien de huidige veiligheidsmaatregelen gaat het restaurant voorlopig open met aangepaste openingstijden. Klanten zijn er welkom tussen 10 en 22 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.