Nieuwe culinaire hotspot: Casa di Brigitte

© DM
© DM
Redactie KW

Bij een Italiaan is het altijd huiselijk gezellig, maar bij Brigitte Roef (59) en chef-kok Oratio Augelle (67) zit je straks gewoon in de huiskamer. Een pure keuken en pure materialen zijn de basis van het gloednieuw huiskamerrestaurant ‘Casa di Brigitte’ in het rustige Heulebrug, Knokke-Heist.

Chefkok Augelle kookt er uit het hart met Siciliaanse tradities in de vingers en in het kruidenrek. “Huiskamerrestaurant ‘Casa di Brigitte’ is een droom die uitkomt”, straalt Brigitte Roef. “Wij hebben gedurende 22 jaar ristorante Nettuno aan het Lichttorenplein in Knokke uitgebaat. We beleefden er fantastische momenten. Maar op alles staat een tijd. Met 80 couverts binnen en 130 buiten werden de zomers veel te zwaar. En geen enkele van onze vier kinderen voelt zich geroepen om in de horeca te stappen.”

“Laat jullie brengen, wij brengen jullie terug thuis: dat wordt ons motto”

“Stoppen met werken wilden we niet. Tijdens de lange lockdown ervaarden we dat we geen mensen zijn om niks te doen. We kunnen het sociaal contact niet missen. Een flashback naar mijn jonge jaren in Wichelen bracht ons op een schitterend idee. Een vrouw runde er helemaal op haar eentje een restaurant in haar huiskamer. Meteen was ‘Casa di Brigitte’ geboren. Vanaf dan ging het snel. Restaurant Nettuno aan de Kustlaan is ondertussen overgelaten. Vanaf juni opent er een Libanees restaurant.”

Eén viergangenmenu

“Van de gemeente kregen we veel steun. Het is de bedoeling om in ons huiskamerrestaurant onze gasten te ontvangen in een ontspannen, huiselijke sfeer. De keuken is eigentijds Italiaans waarbij we het beste van de Mediterrane keuken aanbieden. Alle gerechten zijn huisgemaakt aangevuld met ambachtelijke producten.”

“We bieden één dagelijks wisselend viergangenmenu aan met keuze tussen vlees en vis, we werken zoveel mogelijk op reservatie. De prijs van ons menu houden we op een democratische 40 euro. Casa di Brigitte, biedt plaats aan 20 klanten. Van zodra het mag, openen we tot eind augustus dagelijks de deuren. Je kan bij ons ook reserveren voor bijzondere gelegenheden of een feestje tot 25 man.

Nu al takeaway

Wij willen dat onze klanten op hun gemak kunnen genieten van ons lekkere eten en een glas wijn. Daarom zoeken we een taxibedrijf om mee samen te werken. Laat jullie brengen, wij brengen jullie terug thuis: dat wordt ons motto.”

In afwachting dat Casa di Brigitte in juni de deuren hopelijk mag openen, kunnen de klanten genieten van takeaway, te bestellen via 0479 27 57 94. Er wordt aan huis geleverd. (DM)

Je vindt Casa di Brigitte aan de Peilstok 2 in de woonwijk Heulebrug.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.