Nieuwe B&B De Boussemaere in authentieke rijwoning

Willy Vannieuwkerke en Jeanninne Pitteman in de keuken van hun B&B. © foto Coghe
Redactie KW

Het echtpaar Jeanninne Pitteman (68) en Willy Vannieuwkerke (71) kan, na een renovatie die meer dan twee jaar geduurd heeft, uitpakken met een prachtige en authentieke romantische B&B. Die is gelegen in de Stationsstraat in Eernegem en kreeg de naam Boussemaere, naar de wijk waar ze zich in bevindt.

“Renoveren is echt mijn ding”, vertelt Jeanninne. “In onze eigen woning even verderop was ik ten einde gerenoveerd en ik zocht een nieuwe uitdaging. Die vond ik hier in deze authentieke rijwoning. We hebben hier alles, van zolder tot gelijkvloers, zelf onder handen genomen.”

“We wilden het authentieke aan de woning behouden. Veel decoratie is van eigen makelij. Ik ben namelijk ook een verwoed hobbyist en leer de mensen graag de knepen van het vak. We kunnen hier nu twee luxeslaapkamers voor twee personen elk aanbieden. Beide slaapkamers hebben een eigen badkamer. Zelf sta ik in voor het ontbijt en zorg er dan voor dat onze gasten niets tekorthebben.”

Ideale ligging

“Er is dan wel een keuken in de B&B, het is niet de bedoeling dat de gasten daar zelf achter het fornuis staan. Beneden zijn er ook nog eens twee aparte leefruimtes. We vinden de ligging hier ideaal als uitvalsbasis om de kust, het Houtland en de polders te gaan verkennen.”

“Als bijkomende troeven zien we de nabijheid van de groene 62 en de Stationsput. Vissers zijn welkom! Ik ken het namelijk heel goed want mijn vader zaliger heeft er nog het lokaal van de lokale visclub gebouwd en zelf heb ik er vele jaren geserveerd.”

“Onze B&B heeft een koer met een gezellig zonnig terras dat uitloopt op een moestuin die door Willy onderhouden wordt. Hij houdt er ook enkele kippen, zo kunnen we eigen biologische eieren serveren aan onze gasten.”

Boeken kan via de website www.boussemaere.eu of op het nummer 0494 19 86 28.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier