Nieuwe app verwittigt als er een tafeltje vrij komt op restaurant

Redactie KW

Niets zo vervelend voor een restauranthouder dan een tafeltje dat vrijkomt. Niet alleen dreig je zo inkomsten te verliezen, maar moet je vaak in volle shift nog op zoek naar een oplossing. Een oproep op Facebook of trouwe klanten proberen te bereiken, is dan ook heel tijdrovend.

Ondernemer Patrick De Langhe uit Knokke-Heist bedacht daarom de Yeat-app, die ontwikkeld werd door de makers van de Start to Run-app van Evy Gruyaert. In de Yeat-app krijg je een overzicht van restaurants waar een last-minute tafeltje vrijkomt. Restauranthouders geven in de app aan of er een tafeltje is vrijgekomen en wanneer, waarna de houders van de app meteen een notificatie krijgen. Geïnteresseerden kunnen meteen boeken of hun favorieten aanduiden. De app kan ook aangesloten worden op het bekende reservatiesysteem Resengo.

Al heel wat restaurants zijn aangesloten op het systeem, zoals Bar Bulot by Hertog Jan, Bartholomeus, Boo Raan, Va et Vient, Vrijmoed en Willem Hiele. “Op termijn komen er alleen maar zaken bij”, weet Patrick. “Van zodra de horeca weer helemaal open kan, kan de app op volle toeren draaien.” (BVB)

Info: www.yeatapp.com .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.