Nieuw in Beernem: koffiebar Ems Coffee Bar

De 25-jarige Emely Van Wassenhove opende vorige week een koffiebar in de Hubert d’Ydewallestraat, nabij het station. Na een opleiding als barista realiseerde ze zo een van haar dromen: een eigen bar. “Ik geniet ten volle van klanten die genieten van hun kop koffie, dat maakt keer op keer mijn dag.”

© (Foto AVH)
© (Foto AVH)

Van Wassenhove begon haar professionele loopbaan bij warenhuisketen Colruyt, waar ze vier jaar lang werkte. Tussendoor werkte ze geregeld bij een bakkerij, waar ze erg veel leerde. Daarnaast volgde ze een opleiding tot barista: “Daar startte mijn passie voor koffie. Daarvoor dronk ik eigenlijk weinig tot geen koffie, daar is dus ferm verandering in gekomen”, lacht de uitbaatster van de koffiezaak. Na een zoektocht naar een pand botste ze op een leegstaande zaak nabij het station. Daar biedt ze haar klanten de betere koffie en verse cupkakes aan: “Ik bakte vroeger zelf altijd cupkakes, maar nu heb ik een formule gevonden waarbij ik samenwerk met een vriendin die cupkakes maakt en verkoopt. Ik focus me volledig op de verschillende soorten koffies en andere warme en koude dranken.”

Voor Emely komt zo een tweede droom uit: “Ik droomde altijd al van een eigen zaak. Corona hield me niet tegen. Er kan altijd iets zijn en hoewel corona een uitzondering is, wilde ik er toch vol voor gaan. Ik hoop dat het tegen de zomer beter is, zodat mensen op het gemak kunnen gaan zitten om iets te nuttigen. Binnen of op het terras, beide zijn mogelijk”, vertelt de barista.

Ems Coffee is open van maandag tot en met vrijdag van 7:30 tot 17:30. Dinsdag is de sluitingsdag. Op zaterdag en zondag is ze geopend van 8:30 tot en met 18:30.

(AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.