Nickey en Delfien openen met Frituur De Combi tweede zaak in Stene

Vooral Delfien en dochter Heaven zullen veel te zien zijn in de frituur. (foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Nikey Vosselman (43) en Delfien Vandenbroeke (41) – uitbaters van Eethuis De Combi in de Alfons Pieterslaan – openden vorige week een frituur in de Mariakerkelaan met dezelfde naam. “Ofwel zouden we verhuizen om onze zaak uit te breiden of we zouden op zoek gaan naar een tweede vestiging: het werd de tweede optie.”

Op dinsdag 17 mei 2016 openden Nikey en Delfien Eethuis De Combi in de Alfons Pieterslaan. Vijf jaar eerder kozen ze Kortrijk boven Oostende. Daar baatten ze een restaurant uit. Heimwee bracht het koppel echter terug naar hun vertrouwde Oostende. Met hun vijf kinderen – Angel, Ingo, Blue, Heaven en Qju – was het belangrijk dat het koppel overdag kon werken dus werd De Combi een dagzaak. “Een horecazaak runnen met vijf kinderen is niet evident, maar dat is wat we graag doen”, vertelt Delfien.

Die kinderen zijn ondertussen wat groter geworden, waardoor het gemakkelijker is om opnieuw ’s avonds te werken. Ingo (20) en Heaven (16) helpen zelfs al mee in de zaak. “We wilden sowieso uitbreiden”, vervolgt Delfien. “Of we zouden De Combi verhuizen of we zouden een tweede zaak openen. Uiteindelijk viel ons oog op deze frituur die over te nemen was en zo ging de bal aan het rollen. Het zijn nu vooral Nickey en Ingo die samen in de zaak in de Alfons Pieterslaan staan en ik sta hier met jobstudenten, onder wie onze eigen dochter Heaven.

Plantaardige olie

Frituur De Combi trekt de gerechten door van het eethuis naar de frituur. “Onze verse stoofvlees, vol-au-vent en preparé zijn ook hier verkrijgbaar. Er is de combiburger met zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitjes en een Ierse steakburger. Maar we hebben ook een veganburger met rode bieten. En niet onbelangrijk: we bakken in honderd procent plantaardige olie”, aldus Delfien.

Frituur De Combi vind je in de Mariakerkelaan 68. De frituur is elke dag open vanaf 17 uur. “Na Nieuwjaar gaan we sowieso een dag sluiten, maar we moeten nog uitmaken welk dag de beste is. Tot dan zijn we elke dag open”, besluit Delfien.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier