Nedzad en Adisa brengen Italiaanse keuken naar Brugge

Nedzad Bacic en zijn vrouw Adisa Bahonjic. (foto WK)
Nedzad Bacic en zijn vrouw Adisa Bahonjic. (foto WK)
Redactie KW

Met hun gloednieuwe restaurant La Famiglia dat deze week de deuren opende in de Koningin Astridlaan brengen Nedzad en Adisa een authentiek stukje Italië naar Sint-Michiels. “Gewoon lekker aan tafel schuiven, zoals bij ‘la mamma’.”

Nedzad Bacic (53) en zijn vrouw Adisa Bahonjic (44) mogen dan wel Bosnische roots hebben, met hun gloednieuw restaurant La Famiglia zoeken ze de Italiaanse traditie op. “De Italiaanse en Bosnische mentaliteit liggen heel dicht bij elkaar. Ook bij ons komt familie bijvoorbeeld altijd op de eerste plaats”, zegt Nedzad. Zelf leerde hij de kneepjes van het vak bij Riva Del Sole in Brugge, maar in La Famiglia is het zijn vrouw Adisa die aan het fornuis staat. “Het is altijd onze droom geweest om samen een restaurant te beginnen”, zegt Adisa.

“De naam La Famiglia is niet zomaar lukraak gekozen: we willen een huiselijke, familiale sfeer creëren. De keuken is traditioneel Italiaans, puur en authentiek: op steen, met veel liefde gebakken pizza’s van 33cm – echte familiepizza’s, zeg maar – een lekker stukje zalm, verse pasta’s met huisgemaakte sauzen, een klassieke ossobuco of tiramisu… Gewoon gezellig de voetjes onder tafel schuiven, zoals bij ‘la mamma’.”

We willen een huiselijke, familiale sfeer creëren

Nedzad en Adisa startten deze week met takeaway, maar hopen snel echt de deuren te kunnen openen. “In plaats van reclamefoldertjes hebben we gratis pizza’s uitgedeeld aan onze buren. Betere reclame kun je niet maken”, zegt Nedzad. “En in de zomer zal je hier op ons zonnig terras kunnen genieten van een goeie grappa of een huisgemaakte limoncello spritz. We brengen een authentiek stukje Italië naar Sint-Michiels.”

Je vindt La Famiglia in de Koningin Astridlaan 84. Afhalen kan, behalve op woensdag, dagelijks van 16 tot 21 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.