Nachtraafbier behaalt zilver op Brussels Beer Challenge: “De ‘dubbels’ zijn vaak onderschatte alternatieven”

“Het doet me vooral plezier dat het net de Dubbel-Bruin is die in de prijzen is gevallen”, vertelt Lieven Onraedt. (foto ACK) © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Na vier bronzen medailles op de vermaarde World Beer Awards won Nachtraaf nu ook zilver op de Brussels Beer Challenge. “Deze medaille vormt een onbetwistbaar kwaliteitslabel”, zegt brouwer Lieven Onraedt.

“Drie dagen lang heeft een panel van 80 internationaal gereputeerde bierkenners meer dan 1.800 bieren uit 35 landen geproefd. De deelnemende bieren werden onderverdeeld in categorieën gebaseerd op origine, typiciteit en stijl en vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de drie degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen medaille. Deze medaille vormt dan ook een onbetwistbaar kwaliteitslabel”, vertelt Lieven Onraedt.

Dubbel-Bruin

“De Nachtraaf Dubbel-Bruin (7,5°) wist die internationale jury te bekoren. Op de ceremonie van maandag 22 november tijdens de Horeca Expo in Flanders Expo Gent, werd het bier immers met een zilveren medaille bekroond in de categorie Abbey/Trappist Style Dubbel. Het doet me vooral plezier dat het nu net de Dubbel-Bruin is die in de prijzen is gevallen. Bij donkere en bruine bieren, grijpen liefhebbers vaak spontaan naar de zwaarste exemplaren. Maar de ‘dubbels’ zijn vaak erg onderschatte en verrassend lekkere alternatieven.”

Nachtraaf Dubbel-Bruin is een levend speciaalbier van hoge gisting, dat na zijn eerste gisting mooi verder evolueert tijdens zijn hergisting op fles. “De erkenning op de Brussels Beer Challenge bewijst dat de Nachtraaf Dubbel-Bruin zijn mannetje staat tussen de internationaal gelauwerde Belgische abdij- en trappistenbieren, wat niet veel andere donkere ‘dubbels’ hem nadoen”, aldus brouwer Onraedt.

Pop-up

“Het behaalde resultaat is een kroon op ons werk en meteen ook een sein dat onze kwaliteit zeker goed zit”; beseft Lieven Onraedt.

Wie een Nachtraafgeschenk wil kopen, kan vanaf eind november terecht in een pop-up op de Grote Markt 3 in Diksmuide. “De Nachtraafbieren, -kaas, -pralines en -paté zullen verkrijgbaar zijn en tijdens het Winterlichtweekend op 17,18 en 19 december zijn bijkomend laatavondopeningen voorzien. Na nieuwjaar sluit de pop-up definitief, het pand wordt verbouwd en krijgt een nieuwe bestemming.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier