Na 30 jaar eindelijk terug een frietkraam in Sint-Joris

© (Foto AVH)
© (Foto AVH)
Redactie KW

Op het Pelderijn-pleintje’ langs de Kerkstraat openden Jeroen Vanhaecke (43) en zijn vrouw Ekatherina Dmitrieva (45) afgelopen weekend hun frietkraam ‘Het Frietpuntje’. Daardoor is er na dertig jaar eindelijk terug een frituur in het Lattenklieversdorp.

Vanhaecke is al lang actief in de bouwsector, maar zoekt nu tegelijkertijd naar alternatieven: “Ik was al erg veel met voeding bezig. Dat mijn rug kapot is en ik al drie hernia’s heb, speelt zeker en vast ook een rol. In Sint-Joris zijn er enkel nog twee cafés, maar als die straks ook sluiten, is er niks meer. Met ons kraam kunnen de mensen in het weekend tenminsten nog een frietje afhalen”, lacht de friturist.

Hij herinnert zich nog de laatste frituur in de deelgemeente van Beernem, zo’n 35 jaar geleden: “Ik was nog geen tien jaar oud toen we frietjes konden eten bij de frituur aan café de Oude Molen. Na een tijdje verdween die helaas.”

De friturist wil van zodra de coronamaatregelen dat toelaten, ook bredere horecadiensten aanbieden: “Misschien kan er een tweede kraam bijkomen. Er passeert hier erg veel fietstoerisme, tijd zal dus uitwijzen of we kunnen uitbreiden.”

Dat staat in fel contrast met het succes van de frituur in het voorbije weekend: “We draaiden erg goed en de reacties van de mensen waren enthousiast. Afhaal draait momenteel sowieso erg goed. Het is fijn om mijn hobby, koken, nu ook beroepsmatig te kunnen uitoefenen”, besluit Vanhaecke.

De frituur van Vanhaecke en zijn vrouw is elke vrijdagavond, zaterdagmiddag- en -avond en zondagmiddag- en avond geopend op het Pelderijn-pleintje in Sint-Joris.

(AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier