https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Monsieur Casserole opent op 1 september de deuren

Monsieur Casserole met Dylan Vanspeybrouck en Jeffrey Strobbe (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Piet De Ville

Vanaf 1 september brengt Dylan Vanspeybrouck grootmoeders keuken naar Monsieur Casserole in de Wulfhagestraat.

“In Monsieur Casserole ben je aan het goede adres voor ovenschotels en andere Vlaamse klassiekers, net zoals mijn oma ze maakte.”

Eigen horecazaak

Stoofvlees, vol-au-vent, ovenschotels met gehakt, bloemkool en kaassaus…wie het water in de mond krijgt bij dit soort gerechten uit grootmoeders kookboek kan vanaf 1 september terecht op een een nieuw adresje. Dan opent Dylan Vanspeybrouck (29) namelijk de deuren van Monsieur Casserole. “Ik werkte de voorbije jaren als verkoper bij Krëfel Keukens aan het B-Park in Brugge, maar ik droomde er al langer van om een eigen horecazaak te beginnen. Mijn horeca-ervaringen dateren intussen wel al van een achttal jaar terug. Ik werkte onder meer in frituur Capri in Heist en in café The Old Barrel in Zeebrugge, maar nu keer ik dus terug naar die oude liefde”, zegt Dylan.

“Aanvankelijk dacht ik eraan om een frituur te beginnen, maar nadat ik de markt wat had verkend, liet ik dat idee weer varen. Onder meer door de coronaperiode waarin heel veel aan takeaway werd gedaan, bestaan er al heel wat sterke frituren. Toen ik in de Wulfhagestraat, een zijstraat van de Noordzandstraat, een mooi horecapand te huur zag staan, heb ik niet geaarzeld. Het pand stond ongeveer een jaar leeg. Voorheen zat hier eethuis Mariloup, een Thaïs-Belgisch restaurant dat verhuisde naar de Dweersstraat.”

Het concept voor Dylans zaak komt voort uit de goede herinnering aan de vele weekends en vakanties die hij bij zijn grootouders en dan vooral zijn grootmoeder doorbracht. “Zij kookte heel goed en vooral in klassieke ovenschotels was ze sterk. Ik hielp haar daar graag en vaak bij en leerde zo ook veel. Ook kaas- en garnaalkroketten kon ze heel goed bereiden”, zegt Dylan. “Dat zijn dus allemaal zaken die terugkomen in de menukaart van Monsieur Casserolle. Zo staan er zes ovenschotels op de kaart, maar het leuke is dat je ook zelf je ovenschotel naar wens kunt samenstellen. Je kunt dan kiezen tussen een aantal toppings, zoals pasta of aardappelpuree, een aantal groenten, saus en een bodem. Een bodem bestaat uit gehakt, veggie gehakt, pulled chicken of zalm.”

Info: www.monsieurcasserole.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.