Mister Spaghetti wil via crowdfunding nu ook zaak openen in Oostende

Mister Spaghetti opent normaal dit jaar nog een zaak in Oostende.©© sdinneweth fotografie sdinneweth fotografie
Mister Spaghetti opent normaal dit jaar nog een zaak in Oostende.©© sdinneweth fotografie sdinneweth fotografie
Thomas Dubois

De voorbij zes jaar openden zaakvoerders Veerle Jacobs en Samuel Van Opdenbosch vijf Mister Spaghetti restaurants in Roeselare, Brugge, Aalst, Antwerpen en Kortrijk. Met Mister Spaghetti Oostende willen ze deze zomer een zesde vestiging aan hun lijstje toevoegen. Om die opening te financieren, lanceerde de zaakvoerders een crowdfundingcampagne bij het Gentse investeringsplatform WinWinner.

Sinds 2014 verzoent founder Samuel Van Opdenbosch met Mister Spaghetti zijn liefde voor spaghetti en zijn voorkeur voor the New York vibe . De restaurantgroep serveert een ruim aanbod out of the box spaghettigerechten in een cosy, trendy en Amerikaans getinte setting. Italiaanse klassiekers zijn taboe, het dragen van een bavet, doggy bags meenemen en deelnemen aan XL-foodchallenges vormen de standaard.

Corona versus Mister Spaghetti: 0 – 1

Zoals bij alle horecazaken sloeg de coronacrisis ook bij Mister Spaghetti in als een bom. “De sluiting van de horeca kwam hard aan, maar we bleven niet bij de pakken zitten”, vertelt zaakvoerster Veerle. “We besloten al snel om over te schakelen op takeaway en delivery . De grootste uitdaging daarbij was de vertaling van de typische Mister Spaghetti experience naar een meeneemversie.”

“Naar aanleiding van bijzondere gelegenheden, creëerden we originele foodboxen”, legt creatief brein en founder Samuel uit. “Zo lieten we de Sint een Sintbox leveren aan huis, ontwikkelden we voor kerst een Funny Ugly Christmas box en konden klanten tijdens het valentijnsweekend kiezen tussen een Happy Valentines Day Box en een Happy Singles Day Box.” Daarnaast bracht de restaurantgroep een kookboek uit, zodat fans zelf opwindende spaghetticreaties op tafel kunnen toveren. Ondertussen werden al meer dan 1.000 exemplaren verkocht.

Veerle en Samuel blikken tevreden terug op die snelle en flexibele reactie op de sluiting van de horeca: “Door razendsnel in te zetten op takeaway en delivery en ons daarbij te onderscheiden van onze collega’s, vond Mister Spaghetti ook tijdens de coronacrisis haar weg naar het publiek.” Zo slaagden de zaakvoerders er tijdens de crisis in om de negatieve impact van de sluiting op de omzet te beperken, de ebitda te laten stijgen en hun naamsbekendheid en netwerk te boosten. “Uiteraard is het succes ook te danken aan onze medewerkers en hun flexibiliteit, professionaliteit en enthousiasme”, benadrukt Veerle.

Everybody loves spaghetti, a universal experience

Mister Spaghetti – een van de enige spaghetti only restaurants ter wereld – wil internationaal uitgroeien tot dé referentie van de ultieme spaghettibeleving. Anno 2021 is de onderneming alvast goed op weg om die ambitie te realiseren. De afgelopen zes jaar vertienvoudigde ze haar omzet en opende de restaurantgroep vijf vestigingen in Roeselare, Brugge, Aalst, Antwerpen en Kortrijk.

Die groeitendens willen Veerle en Samuel verderzetten: “Tegen 2025 willen we in totaal 20 à 25 Mister Spaghetti restaurants hebben geopend, verspreid over heel België. Nadien willen we onze ultieme spaghettibeleving ook internationaal op de kaart zetten.” De nieuwe vestiging in Oostende vormt de eerste stap in dat groeiverhaal. Om het pand in Oostende te restylen en om er de nodige voorzieningen te installeren, zoekt de onderneming financiering via een crowdlendingcampagne bij WinWinner. Via die campagne wil ze minimaal 100.000 euro en maximaal 125.000 euro ophalen. Investeren de WinWinner-campagne van Mister Spaghetti kan nog tot en met 25 april 2021.

Meer informatie over de crowdfundingcampagne van Mister Spaghetti vind je op het WinWinner-platform.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.