https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Michiel en Jana openen Frituur Manger

Jana Devaere en Michiel Almey openen hun frituur op vrijdag 30 juli. (foto TVW) © TOM VAN HOUTTE
Tom Van Houtte

Frituur Babs & Co in de Wontergemstraat heeft na het afscheid van Martine Ide een maand geleden niet lang moeten wachten op nieuwe gezichten. Onder de nieuwe naam Frituur Manger openen Michiel Almey (22) en Jana Devaere (25) een eethuis waar je ook huisbereide tapas kunt smullen.

Enkele maanden geleden begon het koppel nochtans met een cateringzaak. Een logische onderneming, want Michiels ouders hebben een slagerij en traiteurswinkel in Merelbeke, idem voor zus Laura Almey en haar man Gilles Blancke met Couteaux in Pittem. “Het plan was dat wij de feesten van mijn schoonouders zouden overnemen”, zegt Jana. “Door corona bleef het bij kleinere feesten, terwijl Michiel eigenlijk altijd is blijven dromen van een eigen frituur. Die vonden ze in Jana’s thuishaven Dentergem.

Geen traiteur meer

“We polsten de vorige zaakvoerster Martine al een tijdje omtrent een overname van haar Frituur Babs & Co en na anderhalf jaar geduld oefenen, hapte ze toe”, aldus nog Jana Devaere, die op het einde van de vorige frituur iets meer dan een maand geleden nog even meedraaide. Ook haar partner deed een jaar ervaring op in een frituur. “We gaan volledig voor deze nieuwe uitdaging en laten onze traiteursactiviteiten voor wat ze zijn. Liever één iets goed doen dan twee dingen half.”

Het koppel ziet het aanbod van de volledig verbouwde frituur ruimer dan het klassieke frietkot. “We gaan er meer een eethuis van maken waar behalve de typische frituursnacks ook een heerlijke steak-friet en een vispannetje verkrijgbaar zijn, net als spaghetti en salades. Michiel is kok en dat zien we als een extra troef.”

Bon voor elke klant

Michiel en Jana serveren nog meer. “We voorzien in onze gelagzaal voor een 32-tal personen een gezellig extra hoekje voor een drankje met tapas zoals patatas bravas, bruschetta, rundscarpaccio, buikspek, vitello tonato en noem maar op. Allemaal op basis van zelf versneden vlees en eigen bereiding.”

De opening van Frituur Manger is gepland op vrijdag 30 juli om 11.30 uur. “We zijn de hele week open, met uitzondering van maandag en dinsdagmiddag. Op zondag is iedereen doorlopend welkom van 11.30 tot 21.30 uur.” In principe zullen klanten vanaf de tweede helft van augustus ook online kunnen bestellen. Ter gelegenheid van het openingsweekend krijgt elk gezin een bon van 5 euro voor een volgend bezoek.

Info: www.frituur-manger.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.