Michel Van den Brande krijgt (nog) geen vergunning voor zijn terrasuitbreiding

Volgens de stad diende Michel Van den Brande zijn aanvraag te laat in.© Belga
Volgens de stad diende Michel Van den Brande zijn aanvraag te laat in.© Belga
Redactie KW

Hommeles in Van den Brande-land: doordat hij zijn extra terrasvergunning niet tijdig aanvroeg, kan hij z’n café in Blankenberge voorlopig niet opendoen.

“Het dossier moet eerst nog voor het schepencollege komen, en doordat het een verlengd weekend is, komt het college pas volgende week weer bijeen. Dat wil zeggen dat we de komende twee verlengde weekends zullen moeten missen en we ten vroegste op donderdag 27 mei weer kunnen openen”, foetert de bekende stellingbouwer.

De bevoegde schepen wijst erop dat Van den Brande het zichzelf aandeed. “Mensen moeten rekening houden met de administratie bij het opstarten van hun zaak. Onze dienst heeft zelf verschillende keren gemaild en gebeld om te zeggen dat hij zijn papieren in orde moest brengen, en dat heeft hij pas op het laatste nippertje gedaan. Nu heeft hij inderdaad de pech dat er deze week geen schepencollege is door Hemelvaart”, zegt Benny Herpoel (N-VA).

Zijn bestaande vast terras blijft voorlopig ook dicht. “Ja inderdaad, wij kunnen openen met ons bestaande vast terras, maar daar kunnen coronaproof hooguit twintig mensen plaatsnemen. Dan is het de moeite niet; er zijn zo véél mensen die eens langs willen komen. Ik krijg constant berichtjes”, aldus nog Michel Van den Brande. Het café zal nu ten vroegste op donderdag 27 mei weer opengaan. “Ik denk er nu toch weer aan om in de politiek te gaan. Dan wordt er misschien naar de mensen geluisterd.”

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier