https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Michel Goderis (58) start nieuw wijn- en tapasconcept Brass Pinard in Koekelare

Michel Goderis voor zijn nieuwe concept, Brass Pinard. (foto Coghe) © Foto Coghe
Bieke Cobbaert

Recht tegenover de Sint-Martinuskerk geniet je in Brass Pinard van een wijntje, uitgekozen door zaakvoerder Michel Goderis himself. “Daarbij serveren we tapas van topkwaliteit”, aldus de uitbater die op dezelfde plek tot voor de eerste coronalockdown met zijn echtgenote Heidi Verhelst restaurant Het Hemelsbreed Verschil runde.

Het Hemelsbreed Verschil is heus niet de enige horecazaak die in en door corona heruitgevonden werd. Maar voor Michel Goderis (58) en zijn echtgenote Heidi Verhelst was er geen andere optie. “Mijn echtgenote kreeg helaas kanker, vandaag is ze nog altijd aan het revalideren. Sinds de eerste lockdown in maart vorig jaar is Het Hemelsbreed Verschil niet meer open geweest. Vandaag is mijn vrouw nog altijd aan het herstellen, toch heb ik nu zelf een nieuw concept uit de grond gestampt. Ik word daarbij geholpen door mijn schoonzus Veerle Verhelst”, begint Michel Goderis.

In 1992 startte hij samen met Heidi Den Doedel, in 1999 begonnen ze samen Het Hemelsbreed Verschil in de Moerestraat en nu in de zomer van 2021 zag Brass Pinard het levenslicht.

Even stond Het Hemelsbreed Verschil te koop, maar Michel had al snel door dat een horecazaak verkopen tijdens de coronacrisis zo goed als onmogelijk was. “Brass is de afkorting van brasserie, Pinard is het Franse woord voor een glas tafel- of huiswijn. De term werd ook gebuikt voor het wijnrantsoen dat Franse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog meekregen”, legt Michel de betekenis van de nieuwe naam uit.

Befaamde spaghetti

Sommelier Michel kiest zijn voornamelijk Franse wijnen zorgvuldig uit. “We gaan voluit voor kwaliteitswijnen en daarbij serveren we verzorgde tapas. Geen frituurhapjes dus, want die kun je al in genoeg eetgelegenheden krijgen. We halen bijvoorbeeld onze topcharcuterie bij Dierendonck en bij De Laet & Van Haver. Ook onze bekende spaghetti met vers gesneden groenten en een Provençaalse toets kan je hier eten. Deze spaghetti van het huis is al een klassieker van toen we nog Den Doedel openhielden.”

Net zoals dat in Het Hemelsbreed Verschil al het geval was, kunnen klanten zich ook in Brass Pinard vergapen aan kunst. Momenteel is er nog tot eind dit jaar werk te zien van Joke Neyrinck, bekend voor haar ‘doodle drawings’.

Brass Pinard is elke dag open van 16 uur tot in de late of vroege, zo je wil uurtjes. Op dinsdag is de zaak door de wekelijkse markt open van 9 tot 13 uur.

(BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten