Met Hey Gringo! weer Mexicaans restaurant in het centrum van Waregem

Kurt De Smul, Sofie Laheye en Henk Callens openen deze maand nog Hey Gringo in het centrum van Waregem.© (Foto PNW)
Kurt De Smul, Sofie Laheye en Henk Callens openen deze maand nog Hey Gringo in het centrum van Waregem.© (Foto PNW)
Redactie KW

Dik tien jaar na de sluiting van Harlequino krijgt Waregem opnieuw een Mexicaans restaurant. Nog deze maand opent Hey Gringo! de deuren in het begin van de Stationsstraat. In een uniek kader kan je er straks genieten van betaalbare keuken. “We mikken op de jeugd, maar uiteraard is iedereen hier welkom.”

Tot eind 2009 vond je in de Noorderlaan het bekende Mexicaanse restaurant Harlequino. “Als uitbater van het nabijgelegen café Fools Garden was ik er kind aan huis. Het werd hoog tijd dat we die heerlijke keuken terug naar de stad brachten”, vertelt Kurt De Smul, die samen met Henk Callens en Sofie Laheye nog deze maand Hey Gringo! opent in een voormalige optiekzaak in de Stationsstraat. In eerste instantie werken ze enkel via afhaal.

Onze burrito’s en taco’s zijn een alternatief voor frietjes of pizza

Zodra de horeca heropent in mei, zal je er ook ter plaatse, in het kleurrijke zaakje waar lichtsnoeren voor de sfeer zorgen, kunnen genieten van Mexicaanse hapjes. “Denk aan burrito’s, taco’s, chili con carne, een Mexicaans stoofpotje, hamburgers en hotdogs. Lekker en betaalbaar, als alternatief voor de traditionele fastfood, zoals pitta, pizza en frietjes. Mensen eten graag eens iets anders. Hier zullen ze zeker hun gading vinden”, legt Henk uit. “Met de verschillende scholen in de buurt mikken we vooral op de jeugd, maar eigenlijk zal elke Waregemnaar dit zeker appreciëren”, vult Sofie aan.

Trekzak

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van Hey Gringo!, maar de gevel en de uithangborden zijn al klaar. Sofie wordt het gezicht van de zaak, want Henk en Kurt hebben in normale tijden de handen vol met hun bekende restaurant Trekzak (TRKZK) in Wortegem. “Ik laat me bijstaan door flexi-jobbers en jobstudenten, maar kan uiteraard rekenen op de hulp van Henk en Kurt als dat nodig is. We zien het alle drie helemaal zitten om dit nieuwe verhaal te starten.”

De openingsuren staan al vast. Op maandag en dinsdag blijft Hey Gringo! gesloten. Van woensdag tot en met zondag kan je er elke middag van 11.30 tot 14 uur terecht. Op woensdag- en donderdagavond is dat van 17 uur tot 22 uur. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond is het restaurant van 17 tot 23 uur open. “Maar we zijn flexibel. Tijdens de zomermaanden zullen we zeker openen tijdens de zomerconcerten Parkies op maandagavond. Ook bij evenementen of een braderie zal je hier kunnen smullen”, besluiten de ondernemers. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.